Wipeout – Konsten att skapa tv som funkar

wipeout

Bortkastad av liten boll eller nackbrytningsakrobati?

Skeptisk som få såg jag Wipeout på Kanal 5. Vafan det var bra skit, på riktigt!

Det är inte helt sällan soptunnematerial går på tv. Vi har tidigare skrivit om det här och här. Troligen kommer vi skriva om det många gånger i framtiden också. Wipeout däremot, var genuint jävla bra. Förnedrings-tv med humortappning där medverkande är kända och okända människor funkar fantastiskt bra. Hans Wiklund och Felix Herngren gjorde den normalt tråkiga programledarrollen till något som var minst lika intressant som tävlingarna i sig. Skönt med tv där svordomar inte måste sitta i skammens vrå!

Det känns skönt att sitta hemma i soffan och se någon få käken halvt avslagen, bara på skoj men ändå på riktigt. Hoppas kommande avsnitt blir minst lika bra som premiären. Du som tycker om att ha roligt på andras bekostnad skall definitivt se det här programmet. 925 000 tittarepremiären, det är bara att gratulera!

2 thoughts on “Wipeout – Konsten att skapa tv som funkar

 1. Eric

  Här satt jag och tyckte jag just sett den sämsta tv-produktionn jag någonsin sett och var fullständigt övertygad om att målgruppen för detta program helt enkelt inte fanns. Att den japanskproducerade slapstick-humor som vi hånat i decennier nu givetvis även skulle hånas i urvattnat format på hemmaplan såhär 20 år senare. Kämpade igenom de första tio minuterna eftersom jag trodde programmet var en halvtimme långt. När det sedan visade sig att det täckte en hel timme rann den berömda bägaren över.

  Bevisligen är jag fullständigt ur fas med mänskligheten. Någon av de 925000 svenskar som uppenbarligen är i fas får gärna berätta för mig hur det känns. Och bevisligen så är japansk tv även före, om inte sin tid, så åtminstone vår.

  Och bara för att bemöta detn naturliga reaktione: Jag har sett en hel del skit på TV. Både inhemsk och utländsk.

  Reply
 2. Jayne Cobb

  Eric, du har nu den stora möjligheten att indirekt motsätta dig 925000 människors intellekt. Njut istället en stund av hur skönt det känns att inte tycka som alla andra.

  Själv gillade jag wipeout främst pga skadeglädjen i att sitta och titta på andra människor som gör bort sig. Jag är fan en extremt utmärkt bullseye vad gäller målgrupp för tv som detta.

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *