Var tog helgen vägen?

Helgen är nu över och man är tillbaka på jobbet igen. När den nya veckan börjar ser man tillbaka på vad man egentligen gjorde av sin lediga tid. En helg består endast av 48 timmar och dessa värdefulla timmar ska man inte bara kasta bort. Det är tid som är till för att ta igen sig efter en hel arbetsvecka och ladda upp batterierna inför nästkommande. Men hur mycket vila blir det egentligen under en helg? Med tanke på att man är uppe längre, går runt och är trött dagen därpå och ändå åker iväg och gör flera olika aktiviteter med vänner och familj så får man inte så mycket vila förutom de timmar man sover för att orka med morgondagens bravader.

Den här helgen har varit precis så. Iväg i stort sätt efter jobbet på fredagen för att komma hem på lördag eftermiddag för att sedan mot kvällen åka iväg igen, komma hem mitt i natten, sova länge dagen därpå och direkt efter lunch åka iväg hela dagen igen. När man till slut kommer hem på söndagskvällen är man så trött att man rasar i säng direkt. Var tog då den lediga tiden vägen? Det där med att bara ligga i soffan och zappa på TV:n, slösurfa på nätet eller bara vara försvann helt.

Då kommer den stora frågan: Är jag mer utvilad än jag var i fredags då jag lämnade kontoret? Svaret på den frågan är nej.

Detta betyder att nedräkningen till helg börjar redan nu.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *