Vad vet vi egentligen?

brad-pitt-and-angelina-jolie
Zzzz…

Det blir ett jävla väsen i blogosfären för att Aftonbladet avslöjar att Brad Pitt varit och nojsat på sin barnflicka, om än i form av en oskyldig massage för att flickstackarn inte skulle svimma… ja, jag vet inte. Informationen i sig kommer givetvis från en anonym uppgiftslämnare och sedan via tidningen Star. Vi sitter på andra sidan jorden på en frusen tundra och huttrar framför våra dataskärmar, men ändå orkar vi jaga upp oss över det här. Vi har ju ingen jävla aning om sanningshalten i nyheten.

Man kan givetvis komma med argumentet ”men vad ska man tro på då, man måste ju anta att det man läser är sant”. Svaret på det är ”skaffa ett eget jävla liv och sluta bry dig så mycket om folk du inte känner och aldrig kommer träffa”.


Publicerat

i

av

Kommentarer

4 svar till ”Vad vet vi egentligen?”

 1. Profilbild för Emma

  Kikade in här lite bara 🙂

 2. Profilbild för Agilitydream

  Du skriver att: ”Skaffa ett eget jävla liv och sluta bry dig så mycket om folk du inte känner och aldrig kommer träffa”. Du känner inte mig, vi kommer aldrig träffas så varför bryr du dig om vad jag skriver? Du talar emot dig själv. Tänk lite på hur du uttrycker dig!

 3. Profilbild för Jayne Cobb
  Jayne Cobb

  Agilitydream, din anmärkning är korrekt. Dock är den tagen ur sitt sammanhang, en teknik jag själv använder ofta.

  Andemeningen i hela inlägget tolkar jag så här: Var inte så jävla blåögd när du läser vad som skrivs i media. Speciellt inte om källan till nyheten är en anonym uppgiftslämnare och absolut inte när det handlar om kändisar.

  Det är vanligt att identifiera sig med sina idoler. Vissa får tom en känsla av att känna sin idol utan att någonsin ha träffat denne på riktigt. Uttrycket: ”Skaffa ett eget jävla liv och sluta bry dig så mycket om folk du inte känner och aldrig kommer träffa”, är helt enkelt ett wakeupcall till personer som naivt läst nyheten och trott på den till fullo.

  Dramatisk rubriksättning, ordet ”källa” (trots att källan är en anonym uppgiftslämnare) och spännande löptext i en artikel kan mycket enkelt sno fokus och göra frågeställningar om sanningshalten till något sekundärt.

  Förövrigt är jag extremt mycket mer intresserad av dig än jag någonsin kommer bli av Brad Snopp, trots att jag troligen aldrig kommer träffa dig.

 4. Profilbild för Willie Logan
  Willie Logan

  Faktum är att jag skiter helt i vad du skriver 🙂 Du var bara ett tacksamt exempel som fanns nära till hands när jag skrev inlägget. På samma sätt skulle jag direkt söka mig till Blondinbella eller Rosings blogg om jag letade efter idiotiska bloggcitat.

  Jayne har dock rätt. Fast till skillnad från honom är jag ljusår närmare att sätta mig med en påse popcorn och läsa om Brangelinas vardagsliv med djupt engagemang än jag är att bry mig mer om ditt liv än en genomsnittlig råttskit. Lång mening, jag vet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *