Trafikljussniglar

rodljusI trafiken finns det grymt mycket att reta upp sig på, men trafikljus ligger helt klart inom topp 10. Inte ljusen i sig, utan alla jävla idioter som  inte behärskar dem. Visst, de har greppat idén bakom det hela. Stanna vid rött och kör vid grönt. Att det gula är lite överkurs kan man kanske ha överseende med.

Det jag inte kan ha överseende med är att puckon aldrig kommer iväg. Står man stilla i flera minuter för att svänga vänster i en hårt trafikerad fyrvägskorsning kan man tro att folk är angelägna att komma iväg. Där har man jävligt fel. Idioten längst fram har lagt ur växeln i sin Volvo och sitter och skickar sms eller läser en jävla tidning och det tar lätt 5 sekunder innan han eller hon fått i ettan och kan börja rulla. Murphy säger också att det givetvis är personen längst fram som är absolut sämst i kön på att hantera gas och koppling, vilket resulterar i ett motorstopp om man har ordentlig otur.

Så långt handlar det om ren mänsklig idioti och oförmåga att lära sig hantera en bil man på nåt jävla vis fått ett körkort för. Det som verkligen får mig att skrika högt i bakom ratten är den fullständiga nonchalans och brist på hänsyn folk visar när de faktiskt KAN köra bil men ser till att hålla 2 km/h när de svänger ändå, så ingen kommer förbi. Fler än tre bilar ska kunna köra om det är grönt i 10 sekunder, för i helvete.

Det värsta med hela skiten är ändå att den här sortens idioter, precis som många andra i trafiken, skapar ännu större idioter som i ren ilska skiter i trafikljusen och kör mot rött. Eller kör alldeles för fort för att göra en vansinnesomkörning och peka finger till rövhålet som tog extra tid på sig alldeles nyss. Det är så folk blir överkörda, speciellt cyklister som bara sticker rätt ut i vägen vid övergångsställen utan förvarning.


Publicerat

i

av

Kommentarer

2 svar till ”Trafikljussniglar”

  1. Profilbild för wise

    Så rätt så rätt. Varje dag jag var hem från jobbet så händer detta. Om dock av ren tur och envishet hamnar längst fram vid svängen, så är det nån jädra övningskörningslastbil framför en som inte tagit sig över. Så man får ändå stå och få ångest när det blir grönt.

  2. Profilbild för Jayne Cobb
    Jayne Cobb

    Wise: Då har du fått lite terapi av oss nu! Nästa gång du står där kan du tänka på att det finns människor som oss som tänker på dig och som lider med dig. Du är inte ensam där ute. Vi finns vid din sida och vi stöttar dig!
    Dessutom kan du sitta i bilen och skratta lite åt idioterna för du vet att det skrivits om dem på nätet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *