Snilleblixt i elbranschen

elbolagI dessa tider där allt fler uppfinningar hjälper oss konsumenter spara el måste bolagen komma på nya inkomstkällor. Jag menar förstås luftvärmepumpar, bergvärme, teknik för att isolera hus samt dubbla dunjackor för de som inte riktigt har råd med elen.

Våra elbolag vill som bekant göra sjukt stora vinster i miljardklassen varje år. Jag menar, vem vill inte det? I sin strävan att konstant få högre intäkter, trots en något sjunkande elförbrukning tack vare dessa uppfinningar, gäller det att vara proaktiv och tänka utanför lådan.

När det inte räcker att höja priset per kWh och lägga till transportavgifter går det ta till grövre metoder. Det fasta priset blir nästa mål för ökade intäkter. Vad gör man när det inte räcker till för miljardresultatet? Självklart köper man in mygelmätare från Actaris!

Dessa snillrikt konstruerade mätare av elförbrukning har den extra funktionen att de lägger på långt högre förbrukning än vad som förbrukats i verkligheten. Tyvärr är det endast ett fåtal som helt uppfyller den nya funktionaliteten, de flesta mäter i dagsläget rätt. Felsökning för åtgärd pågår.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *