Slå ut Sverige: höj bensinen!

bensinEn sväng trodde jag det började bli ordning på bensinpriset. Vi var nere på en rimlig nivå där folk som behöver sin bil hade råd att använda den. Nu är det givetvis historia. 12.99 spänn för en liter gamla fossiler! Helt sanslöst! Själv är jag ekonomiskt oberoende så mig gör det inget om så bensinen kommer kosta 500 spänn decilitern nästa månad.

Däremot gör det mig otorligt förbannad när jag tänker på alla de som är beroende av bilen, både i sin vardag och i sitt arbete. Det är inte ovanligt att folk och fä måste pendla många långa mil för att ta sig till sina jobb, till sjukhuset eller till ungarnas fritidsaktiviteter. Höj bensinen och ta musten ur de här människorna. Det får nog garanterat fart på Sverige, not!

Ibland undrar jag om politiker har provision på bensin såld för över 12kr litern. Det vore något det, miljöpartistmuppar som springer runt på stan och skriker sig hesa om bilavgasers miljöpåverkan. I själva verket vet de att ju hesare de blir, desto mer silverbestick på det egna bordet.

Tack.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *