Sensationsjournalistik

Börjar bli jävligt trött på sensationsjournalistiken och missvisande löpsedlar. STJÄRNAN BRÖT IHOP EFTER MELODIFESTIVALEN? En glädjetår efter segern. STJÄRNORNAS SKANDALÖSA SPRITFEST? Nån jävla dokusåpaskådis har druckit öl framför hockeyn på en pub med några kompisar. Senast i raden har vi våra fyra största tidningar i landet som försöker slå lite mynt av katastrofbränderna i Australien. Det finns inget vi älskar mer än syndabockar när nåt går åt helvete, så varför inte börja peka ut folk redan nu? Vi sitter ju ändå på andra sidan jorden mitt på en tundra! Vi har ju uppenbarligen tid att granska alla fakta.

Först ut: Aftonbladet!massmord2

Det riktigt pirrar i magen när jag läser det där. Visst, två personer blev gripna för anlagd brand. En 31-åring ”är ansvarig” för att 200 000 kvadratmeter buskmark brann upp. Jaha? Vad gjorde han då? Eldkastare ute i skogen? Tappade han ciggen? Den andra personen är en 15-åring som förvisso borde få en fet jävla smäll, men det han gjorde var att skjuta en smällare in i ett buskage så det tog eld. Det dessa två personer har gemensamt, förutom att de förmodligen har för många kromosomer, är att deras ”anlagda” bränder INTE DÖDADE NÅGON. Premiärministern anklagar dem inte för mordbrand, han säger ”What do you say about anyone like that? … what do you say? Don’t know. Just… there’s no words to describe it, other than it’s mass murder.” Han nämner ingen specifik person, speciellt inte de arresterade männen. Faktum är att de inte ens är hett nyhetsstoff på Australiens största webtidning, The Australian.

Aftonbladet har alltså lyckats med konststycket att skriva en sak i rubriken och en annan sak i artikeln! Eller vänta… har vi sett det förut?

Nästa cp till rakning! Expressen!massmord3

Här har vi i alla fall ett direktcitat från premiärministern som rubrik. Kanske finns det hopp ändå? Fet jävla chans. De kör på exakt samma sak som Aftonbladets jävla häxjaktsjournalistik. Men håll i er, för det blir fan värre.

 

Sökandet efter seriös journalistik påbörjas: Svenska Dagbladet.massmord1

Jag kan erkänna att jag inte hade särskilt höga förhoppningar när jag klickade mig vidare från Aftonbladet till Expressen, men Svenska Dagbladet måste väl bry sig lite mer om fakta? FEL! Här hittar vi samma jävla goja som på de andra ställena, fast från en redaktion man trodde ville verka lite mer seriös. Svenska Dagbladet vinner dessutom priset för dummaste jävla text i länken: ”Två gripna för bränderna.” Allihop? Bra jobbat! De måste ha flugit runt med ett jävla jetplan och napalmbombat, för på kartan nedan kan man se vart det brinner. Har de två arresterade männen startat de där bränderna, den ena med en kinapuff som verktyg, borde de koras till universums mest effektiva mordbrännare genom tiderna, tätt följda av supernovor.bushfire 

Med tungt hjärta styr vi mot nästa hamn. Dagens Nyheter.massmord4massmord5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DN skilde sig lite från mängden när jag kom dit i morse. Deras rubrik och första artikel fokuserade mest på medmänskligheten från Australiens myndigheter och nämner bara sekundärt att två personer har gripits för mordbrand. Däremot lyckas de glömma att nämna att ingen har dött i bränderna idioterna startade. När jag sedan tittar ett litet tag senare har de uppdaterat sin sida och myndigheternas snabba handlande blir bara en fotnot i branddramat och massmordet är i fokus igen. De kom väl sent till kontoret och märkte att de andra tre tidningarnas websidor fick fler träffar eller nåt, så det fick bli en snabbrevidering där.

Vad har vi lärt oss av det här då? Inte ett jävla skit, förmodligen. Däremot är jag lite förvånad över att SVD och DN hoppar på sensationsjournalistikståget när vi redan har två tidningar som skiter fullständigt i fakta. Tragiskt nog handlar det väl om att folk i slutändan skiter i vad som är sant, bara det är intressant. Fattar ni? SANT och intresSANT! HAHAHA! Skjut mig.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *