Semester-normer

De flesta har nu kommit tillbaka till arbetet efter semestern och ibland blir det då så att kollegorna tävlar lite om vem som har haft den bästa semestern. Vem var till exempel utomlands, vem var ute på sjön eller vem var ”tråkig och bara var hemma”. På ett sätt skapas dessa interna tävlingar genom att man idag i stort sätt enligt normen måste ha varje liten detalj på semestern planerad för att ha haft det bra. Det duger helt enkelt inte med fyra veckor hemma utan att man gjort någonting. Jag hade lite sådana tankar själv när jag gick på min semester, fyra veckor med i stort sätt inga planer, det kunde bara sluta i katastrof! Men när jag sedan kom tillbaka till kontoret så var jag så otroligt utvilad efter veckor utan att tänka på jobb, utan stress och utan en massa måsten.

Dagens diss går helt enkelt till dessa dumma normer i vårt samhälle, att man måste vara och göra vissa saker för att räknas som normal.

Kanske är det någon som har varit utomlands under semestern? Själv nöjde jag mig med varma kvällar på balkongen och titta på snygga straffsparkar på nätet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *