Scenen spräckt!

ponten_article_large

One server down, 60 521 to go! Pontén kommer och tar dig, scenen!

Fan, Antipiratbyrån behöver nog anställa folk som faktiskt har internet. Tydligen har de beslagtagit en server i Brandbergen med 16 000 filmer på, tillhörande den hemliga fildelningsgruppen ”Scenen”. Det är alltså enligt herr Pontén en gruppering människor som professionellt sysslar med piratkopiering av film, musik och mjukvara. Förutom att de får scenen att framstå som en hemlig klubb komplett med trädkoja som säljer brända DVD-filmer ser det ju rätt ut. De tjänar däremot inte pengar på sina piratkopior. De njuter bara av att tävla mot andra grupper i att få ut sina releases först, samt att se spridningen av dem.

Försöker antipiratbyrån jaga ner varenda jävel som tillhör scenen får de nog hålla på ett tag. Scenen är samlingsnamnet för de hundra- eller tusentals grupper världen över som ägnar sig åt piratkopiering. Att påstå att i stort sett alla piratkopior kommer från scenen är som att säga att i stort sett alla bananer kommer från utlandet. Antipiratbyrån har lyckats få tag i en bananlåda och man kan väl lugnt säga att industrin knappast är hotad. Gigantisk piratserver? Herregud.

25 thoughts on “Scenen spräckt!

 1. EiS

  Kan inte hackersen bestraffa det hela på ett eller annat sätt. Bestraffa myndigheterna som gör detta möjligt. Det är odemokratiskt och folket vill inte att detta skall kunna ske.

  Reply
 2. Håkan

  ”Bestraffa” – jävligt demokratiskt att ta lagen i egna händer…

  Rösta in Piratpartiet i Riksdagen om ni vill, men ge fan i att leka SS-trupper

  Reply
 3. anonymous

  Intressant må jag säga, har varit på större ”site-ringar” än så.
  I sverige.

  Problemet nu är att denna siten var rätt stor, många som currar till och från Sunnydale.. siterna det curras till/från ligger potentiellt risigt till..

  Reply
 4. Dirigenten

  Snart ramlar man väl ner i orkesterdiket och hittar dom piratkopierade noterna också. Och fan vet vad han kan hitta i teaterlogerna. Månde kulturen bäva när Ponten har intagit scenen.

  Reply
 5. Steven

  Ärligt talat, vad är ”scenen” för något?

  Vem som helst kan rippa en film eller liknade och lägga upp en torrent.

  Lever dom i 30 år tillbaka i tiden?

  Reply
 6. Tony

  Jag tycker att de använder lite fel uttryck i Aftonbladet, jag citerar: ”De är vana att handla med filmer spel och musik” – De får det liksom att låta som om de tjänar pengar på detta. Jävla skitsnack. Bara en taktik för att få politiskt stöd anser jag det hela vara.

  Jag måste säga att det är konstigt att herr Pontén vandrar levandes i vårt samhälle faktiskt.

  Jag skulle nästan kunna sätta vad som helst på att han blev mobbad i skolan som liten och nu när han är vuxen ska han minsann (!!!) ge igen för rutten ost.
  Såg ett inslag i TV förut, ungefär då APB var nytt och som störst i media, då de hade fått in tips om en ”pirat” (Jag verkligen ogillar den benämningen!), och de knackade på och informerade lägenhetsinnehavaren att polis var minsann tillkallad, med kamera nästan upptryckt i nyllet. Han försökte stänga dörren, men då satte Pontén foten i dörröppningen och propsade på att det var lönlöst att stänga den (Duh!!?) eftersom Polisen var på väg eller nåt i den stilen.

  Själv hade jag rätat på armen (Och hittat på någon ursäkt, kanske temporär sinnesrubbning? Nån sorts fobi kanske?) och stängt dörren och fixat bort alla ”bevis”, eller iaf så pass mkt man hinner. Jag skulle iaf bli tokig för nåt sånt, plus åxå att jag skulle stämma det media-bolaget för att de filmar och pekar ut en på det viset.

  Kan kanske vara ett bra tips om Pontén skulle stå & knacka & banka på era dörrar att ni införskaffar ett stort kärl som är brandsäkert på ett par tusen grader och skaffar Thermite (Ett metall-pulver som brinner högintensivt). Perfekt att då ha USB-diskar som det bara är att dra ur och slänga i kärlet sen fjutta på. De kan ju lixom inte precis försöka släcka, än mindre försöka nå något eftersom det är ett par tusen grader i det.

  Avslutningsvis: Det är så jävla fel att vi som använder det som finns tillgängligt (Internet) ska åtalas för FÖRETAGENS EGNA INKOMPETENS att de inte kan skydda sina verk, sen att de dessutom ska blanda in gamla kvarlevande stofiler (A.k.a. Politiker) som tror att man kan hacka sig in i Swedbank ifrån vilken mobiltelefon som helst och komma över miljonbelopp.

  Om jag blir av med en cykel (Stulen) så är det väl ändå mitt fel om jag inte låst cykeln? Inte fan är det dennes som snor den eller?

  Sen att klapp-träerna försöker jämföra ”stöld av mjukvara” med att sno en bil, TV, etc.
  I helvete! Rent bullshit! Då är den lixom borta då.
  Man snor lixom inte originalen utan man skapar kopior.
  Sen kan man inte, om man ska bli teknisk, köpa originalfilmer, eftersom dessa finns i stora filmarkiv i metervara och skulle vara värda miljoner osv. Det vi köper och / eller (pirat-)kopierar är egentligen kopior. Jag har då aldrig hört någon säga att det är olagligt att kopiera kopior, med ovanstående i åtanke.

  Jag menar, kan pingvin-nissarna gå in på detaljer, paragrafer osv, så kan fan jag åxå göra det med ovanstående påstående!

  Näe, industrin tjänar mer pengar än någonsin tidigare, men de räknar bara med vad det skulle kunna tjäna när de får stats om hur många som tankar. Filmer (Om de är bra vill säga) går med miljon-vinster, musik säljs som aldrig förr (Hur man kan betala för 2-5% bra musik, resten dynga undgår mitt förstånd!) och alla är EGENTLIGEN nöjda, undantaget ”piratkopieringen”. Bull!

  Reply
 7. Marius

  Tony>> Det är liksom Ponteens jobb… Mobbning och ge igen? Varför skriver du ens sånt strunt?

  Tony är du på riktigt? Dina kärl är ju humoristiska minst sagt. Säga vad vi vill om ”industrin” och pingviner. Det är inte alls säkert att det är en homogen grupp där alla tjänar pengar överhuvudtaget.

  ”det vi köper är egentligen kopior” hahahahaha nej seriöst du måste skoja…..

  Reply
 8. Tony

  Marius: Det märks på hans sätt att han ÄR en sådan som blev mobbad som barn. Du kanske inte har vuxit upp omkring utsatta barn/ungdomar..? Jag har, så jag vet vad jag pratar om!
  Det krävs liksom en viss personlighet att utföra sådant arbete. Det är en kombination mellan resultatet av mobbing (Sådant formar människor för livet) och övernitiskhet att rätt ska vara rätt, och det har han med största säkerhet fått från sina föräldrar och deras umgängeskretsar (Som i levnadsstandarder mm. Svårt att förklara exakt.). Sedan att det är hans jobb. Jo, där kommer ”jag ska ge igen” in i bilden. Du kanske är lite sån där trångsynt människa som inte förstår sånt där med paradoxer heller..? Som ex. att ha två paralella världar, exakt identiska, och vi tar scenariot att du har en fjäril som fladdrar runt. I den ena världen stannar den och tar en pisspaus (Öhh… För sakens skull att det sker ett tidsintervall), medans den andra (Samma fjäril fortfarande!) i den andra världen fortsätter.

  Ett halvår senare sker en orkan någonstans i världen. Nu, båda världarna paralellt samtidigt: Huruvida orkanen skedde i båda världarna eller bara i en av dessa beror på en hel jädra massa faktorer.

  Det kanske sker en fördröjning mellan dem (Samma orkan i båda världarna), den kanske inte sker alls i ena världen.

  Detta skulle alltså bero på alla molekyler, faktiskt ända ner på sub-atomisk nivå egentligen, förmodligen även mindre likaså, alla påverkas av varandra på något vis.

  Exempel: En fjäril flyttar luft när den slår med vingarna. Vingslagen orsakar ”störningar” i luften i form av vibrationer. Detta blir som de säger på engelska ”Ripple-effect”, eller våg-effekt som man så vill, vilket innebär att det hela sprider sig likt en löpeld. Det exakta mönstret, om man nu tar en vattendroppe som landar i vattnet, är unikt eftersom den exakta sammansättningen av vattenmolekyler och mängden föroreningar aldrig blir exakt likadana, ändras formen på vattendroppen, därav ändras anslags-kratern i vattenytan (Som även den innehåller en unik molekylär sammansättning just vid det tillfället, även vattenströmmar, värme/kyla etc.) och förblir unik, och även dess vattenringar efter ytan, men även ändrar vattnet under, återigen pga. vibrationer, värme/kyla osv.

  Hu som helst, tillbaks till fjärilarna; Luften som fjärilen flyttat kan kanske störa luften så pass att en liten bananfluga, knott osv hamnar något ur kurs, vilket kanske resulterar i att en flugsnappare inte krubbar den, utan får gå utan, eller så far den in i ögat på en stork istället som krashlandar på Arlanda rakt i ett flygplan eller vad fasen som helst, nåt som är ”ur synk” med den andra paralellvärlden, därav kan det ske väldigt stora avvikelser.

  Det är ungefär halvvägs om man ska gå in lite på djupet av det hela, och det där var ändå en rudimentär förklaring.

  Tyvärr är det inte många som förstår vilka konsekvenser sådana paradoxer kan få. Det finns ingen praktisk nytta med sådan teori, men det är nyttigt för intellektet att köra sådan gymnastik eftersom man får lite annat perspektiv på saker och ting.

  Jag räknar inte med att du eller någon annan har förståelse för detta, så ni får väl ta det som ni vill, kanske med en busslast salt.

  Och nej, i helvete att jag skojar. Jag tror du fet-missade det jag skrev: ”Tekniskt sett” är det kopior eftersom originalen finns inlåsta i filmarkiv.

  Obs, meningen med det här svaret var inte att på något vis förolämpa någon.

  Reply
 9. håkan

  De som åkt dit är inte några ”fildelare”. det handlar om stöld av filmer från distributörer innan det funnits på marknaden. det gäller att skilja på vad som är vad. fildelning är en fråga. stöld av fysiska skivor en annan.

  Reply
 10. Kul.

  Steven: Vem som helst kan rippa en mjukvara och ladda upp som torrent, ja. Scenen består av oerhört många grupper som kort sagt tävlar mot varandra i att vara först med dom nyaste filmerna/spelen/musiken etc. En annan sak som gör dom ganska speciella är att dom har riktiga kvalitétskrav. p2p, sidor som piratebay och alla andra bittorrentsidor använder sig inte scenen av. Det är kort och gott FTP siter, dels för att det finns riktig kryptering, det är säkrare siter och det går snabbare.
  Hade det inte varit för p2p hade inte trycket mot scenen varit såhär stort, eftersom endast ett fåtal varit medvetna om dess existens.

  Jag skrattar alltid lika mycket åt såna här artiklar, man får läsa så oerhört roliga kommentarer. Ta ”SD” te.x.
  ”Herr Ponten har mkt att lära..
  SD är snart uppe igen .. tro mig ;)”
  Det där är fan det enda som bevisar att du inte har en jävla aning om hur det fungerar. Hade du överhuvudtaget haft något med SD att göra hade du varit snäppet diskretare än sådär.

  Ännu en attentionwhore på internet kort sagt.

  Reply
 11. Jayne Cobb

  Att scenen återigen får ta smäll är beklagligt. Aftonbladets artikel är nog ungefär lika beklaglig. Jag var med scenen för länge sedan. Jag tror inte att media någonsin kommer fatta att scenen i princip har noll med publik spridning av film, musik och spel att göra.
  Det handlar om ära, berömmelse och att sitta och bevaka en skärm dygnet runt. Att sprida till massorna är inte något scenen pysslar med.

  Visst finns det scenrellar som hamnar på tpb så småningom, det ska inte förnekas. Men allvarligt talat, vad gäller film och musik kan vilken jävla mupp som helst kopiera och fixa till det från egna skivor och sedan lägga ut på tpb.

  För det första kommer det nog aldrig gå att stoppa scenen. Scenens sammanhållning, interna regler och gemenskap kommer alltid göra att den finns kvar.
  För det andra så beror det inte på scenen att tpb finns på nätet eller att somliga av scenens rellar ligger där. Det är ungefär lika logiskt som att anklaga personen som sålde jaktvapnet till Toni Allden för medhjälp till mord.

  Reply
 12. Marius

  Tony >> Du är den skönaste snubben jag någonsin stött på online! Oavsett om åsikterna är olika så gillar jag ditt uttrycks-sätt!

  Det jag fortfarande ställer mig tveksam till är att göra någon slags psykoanalys av någon som bara fällt ett par citat. För mig handlar det istället om att göra en grov generalisering. Sen kommer ju frågan ”vad har det för betydelse?”. Det tillför ju knappast diskussionen något att droppa påståenden om offentliga personers barndom.

  Ja självklart handlar vi med kopior som bolagen själva distribuerar… Captain Obvious kröp ju fram när du skrev bara och det blev bara föööör skoj.

  Alla ni andra >> det finns kanske gott om ”scener” men nog måste vi säga att många ”scenreleaser” landar på TPB eller andra publika torrentsajter förr eller senare. Att det är de som rippar nya filmer före de kommit ut som jagas måste väl andå ses som ”rätt” i ett detta läge då ja, det är olagligt. Alla vet om det också, kanske är det halva nöjet med att vara en del av scenen också?

  Jayne >> Oavsett om inte ”syftet” var att din release skulle hamna på TPB så var väl syftet med din release att göra den tillgänglig för någon annan än dig själv och redan där har du begått ett brott eller?

  Reply
 13. Jayne Cobb

  Marius: Hade då varit idag, hade det varit en brottslig handling. Det är korrekt. Då var det dock lite mer stämpel av civil olydnad än en brottslig handling. Min tid var då få testat Internet och BBS’er var det som gällde 😉

  Det scenen håller på med är inte lagligt, däremot efterlyser jag kunskap hos media i subkulturer som exempelvis scenen. Det är ganska ofta terminologin blandas ihop eller slumpas fram nämligen.

  Förövrigt är det ganska intressant hur människor försöker hymla fram en massa svepskäl om immaterial rätt, personlig integritet och fan och hans moster. Våga erkänna att ni vill se gratis film och kämpa för den åsikten istället. Kom med lite konstruktiva förslag över hur man faktiskt skulle kunna gå tillväga för att göra det möjligt.

  Reply
 14. Moberg

  Men va fan har man inte råd med en film ska man fan inte ha nån heller! är det så svårt att röra musklerna och gå och köpa en film? det finns faktiskt en jätte bra grejj som heter hobby! jätte ny grejj faktiskt. om man kallar hobby och sitta framför datorn och runka till nerladdade filmer och WoW ska man fan skaffa ett jobb eller hobby! HOBBY är fan inte CS bara så att alla idioter fattar. gå på gymm eller nått. gör nått man kan va stolt över. man kan väll fan inte vara stolt över nått som inte finns?!? eller bara gör en massa skada!? och jag vill inte höra nått av era jävla komentarer som att ”artisterna överlever” faan! det är exakt samma sak som att stjäla. och spärra inte upp ögonen och skaka på huvudet för det är sant, samma sak som att ta nån annans sak. det här med ”Scenen” tycker jag var jävligt bra faktiskt. synd bara att vi just fick ett gäng data-nörd-emo-självmordsbenägna-idioter. blir en sån jävla oreda… Aja världen är väll inte perfekt eller vad?

  Reply
 15. Tony

  Moberg: Dra nåt gammalt över dig och lär dig skriva ordentligt!
  Alltid inledande versal när du skriver, och stavningen kan du nog förbättra också.
  ”Gymm” stavas ”gym” och är det tack vare idioter som dig (kapitalister) som anser att det är fullt rätt att ta ut så mycket som möjligt för så lite som möjligt!

  Inte konstigt att världen befinner sig i en finanskris när alla kostym-räkor bara glufsar efter pengar. Illa är det när pengar går före hälsa och omsorg (Ta t.ex. USA som har så mycket jävelskap som fattigdom och uteliggare och i praktiken inget skyddnät. Sjukvården är ett stort jävla skämt!). Människor har fan ingen uppfattning över pengars värde, därför sitter ”vi” (Människor) och höjer hyror, skatter priser och sedan till det sjuka, lönerna höjs. Sedan kommer vi in på biten att mycket ska ha mer, trots oerhört sänkta omkostnader för t.ex. tillverkning i form av ny teknik, men ändå lyckas folk få det att låta så jävla bra och dyrt, som om det skulle uppväga motiveringen med höga priser.

  Istället för att företagen bara måste gå med så mycket i vinst som möjligt är det fullt rätt att butt-fucka kunderna, istället för att låta det gå jämnt ut.

  Pengar kommer och går. Kan alltid ersättas! Människor däremot kan inte det, eftersom varje människa är unik. Undrar hur många det är som genom tiderna har blivit (lönn-)mördade p.g.a. pengar egentligen..?
  Pengar är bra & ha, skit & vara utan brukar jag säga. En av människans mest fundamentala bortgörelse om man frågar mig, dit därnäst hamnar vår största ”flaw”; Avundsjuka, särskilt ”Den Svenska avundsjukan” – Den äcklar mig (Pontén anyone!!?) med argumentet ”-Har inte jag så ska han minsann heller inte ha!”.

  Sedan en liten paradox, förresten: Alla som idag jobbar inom IT & teknik; Hur många är det som inte tankat hem program och där igenom tjänat pengar genom det (Ej försäljning av mjukvara, utan tjänat kunskap eller utfört t.ex. grafik, skrivit dokument/presentationer/program etc), och sådana personer som varit med och utvecklat tekniken man sitter med hemma till vardags?

  Vi hör alla till denna planet, varför ska vi ha klassamhällen, egoism, och varför ska vi rövpippa folk vi inte känner..? Som jag har hört kan varje person, genom inget mindre än 6 personer göra sammanknytningar till all världens människor.

  Ett litet exempel hur liten vår planet är: Jag var vän med en tjej som hade varit tillsammans med killen som regiserade filmen Toxic Avenger, en något kult-förklarad och relativt okänd film (http://us.imdb.com/title/tt0090190/)
  Denna såg jag på 80-talet hos en kompis som hade lånat den ifrån en annan kompis som hade massor av filmer köpta i England (Bootleg på VHS). Det var liksom lite snubbigt tyckte jag när jag pratade med henne och hon berättade att hon kände regissören till den filmen.

  Så nog tror jag att man är närmare folk än man tror, och det är där som byråkrater kommer in och förstör, likaväl so ignoranta personer som bara bryr sig i de allra närmsta i familjen och skiter i allt annat. Sedan är det så jävla synd att folk inte har bra uppfostran, att de inte får lära sig dela med sig och inte kräva en massa ”bara för att”.

  Näe, nu blir det sängen några timmar, ciao!

  Reply
 16. Marius

  Jayne Cobb >> Om det fungerade så hade jag inte haft något emot att det var gratis film. Jag håller ändå med dig! Det finns för mycket av ”vi ska ha det alla andra gjort” och för lite ”vi ska göra något själv”. Jag efterlyser ”pirat”-skivbolag, pirat-filmare osv. Sätt igång och skapa och dela så mycket ni orkar! Att rippa skivor är knappast något kreativt arbete även om fler får tillgång till ”kulturen”. Det är för många som ropar efter andras produktioner men aldrig tillför något över huvudtaget samtidigt som de pratar om kulturens frigörelse.

  Apropå egoism,

  Att ladda hem utan att ”betala” upphovsmannen för sitt arbete är för mig ett beteende som är egoistiskt och kortsiktigt. Dessutom handlar det om att rädda SIN EGEN PLÅNBOK. Självklart finns det aktörer i branschen som drar in mycket pengar men långt ifrån alla. Jag har väldigt svårt för ett argument där en hel bransch blandas in i något homogent och på det sättet berättigar för att något ska vara gratis. Eller ska jag skita i att betala licens till SPCS för att Microsoft har tjänat så mycket pengar? Ja ni förstår nog hur jag menar. =P

  Reply
 17. Tony

  Som jag ser det är det helt sjukt att folk, särskilt företag ska satsa (pengamässigt vill säga) mer på kvalitet än kvantitet så att säga.

  När det gäller digitalt media är det väldigt konstigt att de ska försöka tjäna så oerhört mycket för det. Ok för att det kostar att producera fram ett fysiskt media i form av CD-/DVD-skivor. Men ändock, priset per skiva är inte många ören eftersom dessa trycks fram i tusentals på löpande band per automatik. Jag tror inte det är mycket fysiskt arbete med i bilden. Säkert en hel del att kalibrera den, men samtidigt, samma kalibrering medför tusentals exemplar sedan.

  Sedan är det en massa mellanhänder med i bilden, långt fler än vad som behövs tror jag.
  Om det gick från tillverkaren direkt skulle nog priserna sjunka rejält tror jag.

  Hur som helst, som jag ser det borde företagen tänka såhär att det skulle väl se bättre ut om alla som ville ha just det mediat hade råd att köpa det till en spottstyver. Om vi säger en film för 20-30 kr, Windows XP (Hatar Vista!) för 299 kr (och att MS hade bättre översikt över vilka företag de snor patent från, så slapp hälften av deras intäkter gå till spillo), senaste värsting-spelet för 199 kr (Som faktiskt händer, men inte efter flera år ibland), musikskiva för 20-30 kr.

  Skulle dessa priser träffa marknaden tror jag att företagen inte skulle gå back. Särskilt om man kunde undslippa media, då skulle det bli ännu billigare då man kunde välja att spara det digitalt eller bränna det själv. Sedan skulle ett smidigare betalsystem inte heller vara i vägen (Nåt i stil med VISA/MasterCard/E-Kort, kombinerat med säkerhetsdosa, och samtidigt saldo-koll på display, plugg-bar till datorn & butiker via smidigt ICKE trådlöst interface!).
  Ideérna är många, lösningarna likaså.

  Det är väl klart att man ska göra rätt för sig, men så länge glupska karteller (Musikbolag, filmbolag etc.) kräver höga summor kommer folk att piratkopiera, så enkelt är det.

  Något annat som jag kom på vore en halvsmart idé, när det gäller egentligen all sorts media, särskilt program, vore att kan kunde på något vis abbonera tjänster, t.ex. Windows (vider-)Vista för 29 kr/månad, och kanske en bindningstid på 2-3 månader (Automatisk licens kanske?).

  Det finns många möjligheter i vilket fall som helst.

  Reply
 18. Jayne Cobb

  Tony: Jag håller med dig i ditt tänk. Skulle en rykande ny CD med favoritgruppen kosta 30 spänn så skulle sjukt många fler köpa den än vad som säljs idag.

  Just vad gäller musikbranschen tror jag att den största stoppbocken för nytänkande ligger i skivbolagen. De slåss med näbbar och klor för att få finnas kvar helt enkelt.
  Skulle artisterna börja skippa skivbolagen och kanske själva ge ut sin musik på nätet för en spottstyvver mot vad det kostar i affären, ja då finns det inget syfte att ha ett skivbolag i princip.

  Artisten cashar in ungefär vad de gör idag. Skivbolagen finns inte. Vi får köpa en ”skiva” för 30kr. Alla nöjda och glada förutom den fd. skivbolagsdirektören.

  Reply
 19. Tony

  Absolut, sen skulle vi slippa köpa en skiva full med (sönderspelad) dynga bara för att få ett par bra låtar.

  Tack vare media (TV & radio) har jag inte köpt en CD-skiva sen 97. Blev ganska meningslöst när radio började ösa som aldrig förr, och även MTV (Som jag slutade att titta på sedan alla jävla R&B började tuffa på. Började med nån grupp, sen öste det på utav helvete med sån musik, som vi faktiskt har till väldigt stor del ska jag tillägga, att ”tacka” skivbolagen för. Jävla skurhinkar säger jag bara!

  Reply
 20. Willie Logan

  ”Om jag blir av med en cykel (Stulen) så är det väl ändå mitt fel om jag inte låst cykeln? Inte fan är det dennes som snor den eller?”

  Det kan vara egenmäktigt förfarande också! Vad säger man om det då? Va? Va?

  Reply
 21. pelle

  Var är rättvisan? Ta en artist som tjänar pengar på ett arbete som han/hon utför en gång i form av en skiva.
  I vilket annat yrke kan man tjäna pengar på att konsumenter använder samma produkt flera gånger om?

  En snickare som monterar in en dörr får knappast pengar varje gång den öppnas.
  Finns det ingen moral som säger att de är fult att bara roffa åt sig?
  De fick jag lära mig som liten, men de är något som fodras att vi ska glömma som äldre ”dela med dej”.

  Vi fostrar våra barn att dela saker med varandra i skolor och i dagis för att sedan växa upp i en girig och egoistig värld där en elit har ALLT.
  Vi ska bara vara en del i ett stort maskineri som vi själva in kan styra över, nä ta kontrollen sluta konsumera.

  Vad är de för fel i att bryta en lag som eliten har skapat för att fortsätta vara elit?
  Vad är de värsta som kan hända om vi spränger monopolet, att vi får se våra artister live?
  Att dom verkligen får anstränga sig för att tjäna pengar.

  De borde stiftas en lag om vad som är berättigad inkomst , vi kan faktiskt bli bättre att dela med oss, jag tror att barn i 3:de världen hellre äter sig mätta än har råd att lyssna på madonnas senaste album.

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *