Rikedom och bullshit

Lite kul! Frugan ”jobbar över” igen, så maken blev uttråkad och köpte en lott. Vinner 5 miljoner dollar. Bara att gratulera!money Förutsatt att frun var otrogen kan man ju säga att det inte var helt av ondo!

Egentligen blev jag inte så uppretad av själva artikeln på Aftonbladet, men min bullshit detector gav enorma utslag när jag satt och läste kommentarerna. Signaturen Jigain anser att har man pengar över att köpa en lott är man inte förtjänt av vinsten! Det ideala vore om den som INTE har råd med en lott får pengarna. Resonemanget är ju helt åt helvete, det kan ju vem som helst se, men det är egentligen den här guldklimpen som fick mig att höja ögonbrynen:

[…]jag kan inte påstå att jag är avundsjuk. Jag tjänar mer än tillräckligt, och hade jag vunnit de pengarna hade jag donerat bort hälften och gett resten till någon som verkligen lever i riktig fattigdom. Helt enkelt för att det är ett sådant samhälle jag tror på.

Så vackert! Är det sant är det bara att gratulera Jigain, för han är förmodligen en bättre person än Jesus Kristus. Det tvivlar jag dock på. Det är lätt att sitta och lova bort rikedomar man inte har. Jag slår vad om att han inte ger bort överskottet av sin lön, om han nu har någon, till folk som ”behöver den bättre”.

1 thought on “Rikedom och bullshit

 1. Jigain

  Och lika lätt är det att vara förbannad i tystnad, att mumla ut sin ilska när föremålet för ilskan har passerat, istället för att ta upp det med personen i fråga. Ha.

  Har aldrig varit religiös, men jag tror nog att flera bättre lämpade än mig (och definitivt dig) att använda namnet Jesus Kristus anser att han gjorde mer för mänskligheten än att anse att stora pengaöverskott ska gå till de som behöver det mest.

  Gällande vad jag gör eller inte gör med min lön har inte du något med att göra förrän det blir allmän kunskap. Tolka det hur du vill, du kommer väl (återigen) slänga ur dig någon uppretad sörja om att jag inte gör något för samhället, och att jag är en hemlös alkis eller någon liknande lögn. Read my lips – I. Don’t. Care.

  Jag tror på ett samhälle där de som kan hjälper de som inte kan, och om du inte kan acceptera det får du leva i din bitterhet.

  Jag repeterar det jag sade på Aftonbladet – det idéala vore om storvinsterna vanns av de som inte har råd att spela. Jag säger inte att det ska vara så, jag säger inte att det kan vara så, och jag sade inte det på Aftonbladet heller. Men jag anser att det borde vara så.

  Det är min åsikt, och jag har rätt att uttrycka den. Tugga och svälj.

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *