Rätt clown vann

jokerDet har varit en jävla massa tjat om Heath Ledgers Oscar ända sedan han blev nominerad. Ofta stöter man på förstå-sig-påare som påstår att han inte ens hade varit omnämnd om han inte hade dött. Det är förstås en hög skitsnack. Han vann för att han var bäst. Jag tippade honom fan för Oscarsnominering när jag såg trailern på The Dark Knight, och då hade jag bara sett honom säga ”Why so serious?” i nåt ihopklippt montage.

Bara för att killen gick och dog förvandlas varenda jävla soffpotatis till expertkritiker och häver ur sig dynga. Slår vad om att inte ens hälften har sett filmen. Det behövs ju inte om man är expert. Så, istället för att öppna käften kan ni hålla era finurligt uttänkta åsikter för er själva och låta oss andra som inte härstammar från planeten Bullshit hylla en stor skådespelare. Som tur är verkar de flesta vara fast förankrade i verkligheten i det här fallet.

Det är tragiskt att han dog, men mest för att jag inte kommer få se honom i en ny film. Folk dör varje dag. Varför ska man bry sig mer bara för att det råkar vara ett namn man känner till istället för anonyma siffror från krigshärjade länder?

2 thoughts on “Rätt clown vann

 1. kf

  Jag är varken soffpotatis eller utnämnd expert och har sett filmen och jag tycker Ledger är väldigt bra i den. Det känns bara inte som en film som brukar gå till oscarsnominering, det brukar ju vara konstiga filmer ofta och inte de som är bra och underhållande. Att man funderar kring om Oscarsnomneringen delvis baseras på att Ledger tragiskt dog – det är ju ändå så att många helgonförklaras först efter sin död i underhållningsbranschen – har inget med att göra att man inte tycker han är värd en Oscar.

  Reply
  1. Willie Logan

   Nä, man kan naturligtvis tycka att någon annan var mer värd en Oscar baserat på skådespelarinsats. Att däremot gå att säga att hans död är en avgörande faktor är fanimej befängt. Det är en sak om det var Van Damme i nån jävla kioskrulle (lätt överdrivet), men när det är en vinnare som gjort en grym insats i en film så ser man mest dum ut. Det är i alla fall min cementerade åsnesikt. Sen att det inte är den sortens film som brukar vinna… jag vete fan om jag missade nåt, men jag tror han fick Oscarn för Jokern, inte för filmen. Men jag får väl medge att jag förstår vad du far efter där.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *