Publicitetskåt med Guds hjälp

Åter står vi häpna. Elsa-Marie Lindgren, ett levande bevis på att även Gud gör misstag, tycker att vi skall stärka myten om lill-USA ytterligare.

Vem fan förutom möjligen Elsa-Marie och en handfull fundamentalistiska korsfararwannabes tycker det är en bra ide? Kärringen måste gått ut med den här iden för att hon helt enkelt visste att det skulle ge massiv publicitet. Vi snackar ett typexempel av det klassiska ’syns man så finns man’. Parallellerna med valfri medverkande tomte i Ricki Lake är slående: ”Det spelar ingen roll att hela landet får reda på att jag är dum i huvudet.”

Det som gör mig extra uppretad är att jag själv sitter och hjälper ragatan med just sådan publicitet, men vafan! Hon mission-from-godmåste ju bara dömas ut totalt. Hon får gärna tralla runt hemma hos sig och dekorera sitt bohag med krucifix och dricka vigvatten om hon vill men lämna oss andra utanför. De sakrala bergatroll som är sugna kan säkert få komma hem till henne eller valfri kyrka och låta sig fröjdas.

”Om du frågar folk på gatan om de ber till gud, tror jag att majoriteten skulle svara ja.”, säger Elsa-Marie Lindgren i en intervju med aftonbladet.se. Detta uttalande stämmer helt klart, om vi levt 1355 i ett digerdödshärjat Europa.

Tänker man efter så är det inte så konstigt att KD saknar politisk majoritet. Ja, förutom i Knutby då.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *