Pirate Ponten

pirate_pontenAlltså lite lustigt kan man tycka att det är när man först hör det. Nätpiraternas svurne fiende #1 har genom förfalskning fått sitt namn ändrat från Henrik Ponten till Pirate Ponten. Faktum är att jag faktiskt skrattade till en liten sväng. Det finns dock inte speciellt mycket lustigt med den här historien om man tänker efter. Jag förstår pirater som känner sig trakasserade av herr Ponten och hämnas på det här sättet. Samtidigt är det också ganska skrämmande, det här om något är väl att inkränkta på en persons integritet, just det argument som pirater själva säger vara det viktigaste argumentet mot IPRED och allt vad det nu heter.

Det är otroligt småaktigt att göra en sån här sak och det kommer naturligtvis inte på något sätt att påverka Pontens arbete. Men hur fan är det möjligt? Jag trodde att identitetskontroll antingen via ID eller BankID var ett krav för att namnbyte skulle genomföras. Känns som skatteverket borde ta några kronor och se över sina rutiner som onekligen inte fungerar speciellt bra.

Hoppas nu bara att väljarna inte uppfattar det här som ett upptåg av Piratpartiet själva. Självklart har de inget med saken att göra men risken finns att många ändå förknippar upptåget med just PP och därmed ger sin röst till någon annan av ren irritation. Det lustiga är att det avslöjas som en nyhet idag när det i själva verket var redan 29e maj namnbytet skedde. Timing inför valet att gå ut med det dagen innanl, någon?


Publicerat

i

av

Kommentarer

2 svar till ”Pirate Ponten”

 1. Profilbild för Stefan
  Stefan

  ”det här om något är väl att inkränkta på en persons integritet”

  Integritetskränkande är t ex att snuskgubbar på FRA kanske smyglyssnar på dina privata samtal med flickvännen eller att hyrsnutar från APB kan sitta och runka till dina privata sexbilder på datorn som de beslagtagit för att Ponten ritat en skärmdump som säger att du är skyldig till något random pseudobrott. Vad ett namnbyte skulle ha med integritet att göra, och varför busstrecket skulle vara ”allvarligt” i relation till mina exempel på verkliga integritetskränkningar får du gärna utveckla. Ponten sover nog gott om natten, även om vi är många som önskar att han inte gjorde det. I den mån han inte sover gott om natten så är det extremt självförvållat.

 2. Profilbild för Elias Vänerlöv
  Elias Vänerlöv

  Du kan inte ordet integritet förstår jag. Att få sitt namn ändrat mot sin vilja är ju inte bara integritetskränkande, utan väldigt så också. Hursomhelst, tilltaget är ändå skitroligt, och det får Pirate Pontén ta. Har en känsla av att han tjänar enormt mycket pengar som kompensation…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *