Pengar, pengar, pengar

Att pengar är en stor del utav vår vardag är ingenting konstigt. Det mesta kostar pengar och samtidigt jobbar vi för att få in just detta. Många drömmer om att inte behöva bekymra sig över just pengar och istället kunna leva livet utan att behöva tänka på vad man har på kontot, samt vad som står på prislapparna.

Trots att en stor vinst inte är det som löser alla problem så är det många som varje dag väljer att pröva sin lycka på lotterier utav olika slag. Här i Sverige är det främst spelen som Svenska Spel håller i som gäller, men utöver dessa finns det ett flertal andra som även de har många trogna spelare och prenumeranter. Det spel som de flesta känner till är Lotto, som sedan uppkomsten på 80-talet har haft dragningar varje onsdag och lördag varje vecka. I Lotto gäller det att gissa rätt sju nummer i veckans lottorad som plockas fram i den direktsända dragningen. Numren du kan välja på är mellan 1 och 35 och ju fler rätt du har, desto mer pengar vinner du (dock krävs minst 4 rätt för vinst). För den som har alla rätt väntar ofta en stor vinst kring miljonen. Om det är ännu större summor man är ute efter kan man kombinera sin lottorad med en rad på Joker, där rätt på bägge kan ge Drömvinsten som alltid är på minst 75 miljoner kronor.

På hemsidan Lotton.nu kan du kontrollera din spelade rad, för att se om du har lyckats pricka in några rätt. Förutom Lotto och Joker hittar du här resultat för ett flertal andra lotterier som kan vara värda att prova på. Till exempel finns amerikanska Powerball, som vid flera tillfällen delat ut jackpottar på svenska miljardsummor till sina vinnare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *