Ost och utgånget datum

Ost är ett av livets glädjeämnen! Jag älskar och avgudar ost i alla dess former. Jag tror fan att jag ska överväga att skippa allt annat och bara äta ost när jag blir pensionär.
Något som gör mig mer än förbannad är dock affärers hantering av exempelvis ost. Jag tycker fan inte att man ska behöva lusläsa vartenda bäst-före-datum. Ligger osten i disken så ska den vara fräsch, helt enkelt.

Var och handlade förut. Inhandlade bl.a. några ostar. När jag slänger upp en av ostarna ser den misstänkt grönprickig ut. Nu snackar vi inte Roquefort, det här var en högst vanlig prästost. Kollar datumet, skiten har gått ut för flera veckor sen. Vafan! finns det inga rutiner i butiker så dom kan ha lite koll på ostarna de prånglar ut?

Det hade varit förståeligt om det handlade om någon enstaka dag, men flera veckor är fan helt oacceptabelt.

1 thought on “Ost och utgånget datum

  1. Tony

    Det där beror nog mycket på huruvida den är packad i butiken, och då hurdant de sköter hygienen. Om den var butiks(om)förpackad med vanlig plastfolie, och inte har något packningsdatum och den skulle vara möglig skulle jag tipsat miljöverket eller nåt sånt.

    I vilket full fall som helst, om det vore mig så hade jag tagit med mig den och fullt öppet, så alla i närheten hade hört, klart och tydligt krävt pengarna tillbaks för möglig ost. Sådan tar skruv, och den ansvarige hade säkert fått sig en duvning av butiksägaren.

    Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *