Om konsten att välja programtitel

Det finns sjukt mycket att se på tv nuförtiden. Datorer och Internet i synnerhet tar mer och mer över den tid vi lägger på förströelse. En ständig kamp pågår om vilken kanal och vilket program som skall få flest tittare.

I det här läget dammar SVT av en ordlista från 1814 och döper sin stora musiksatsning till p o p c i r k u s. Popcirkus! Vilken frisk människa döper ett tv-program idag till popcirkus? Smaka på titeln. Säg den högt för dig själv. Smakar det bra? Låter det bra? Nej, det låter totalt jävla B-skådis och demprimerande på samma gång.

Bara namnet i sig sänder varningssignaler rakt in i dajmkrysset. Lägg sedan till relativt mediokra artister och totalt ointressant intervjuer.

Är programmet bra då? Inte en jävla aning. Över min döda kropp att jag sätter mig och kollar på något som döpts till popcirkus.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Om konsten att välja programtitel”

 1. Profilbild för PHG Andersson
  PHG Andersson

  Snarare handlar det väl om att Herr Sinding-Larsson är ett rent spektakel vad gäller allt som har med musik att göra. Sedan han gick från undermålig potentat till enväldig härskare över SVTs musikscen har det hela urartat. Mainstreammusiken har försvunnit och ersatts med Sindings egna polares kompositioner, face it grabben pysslar inte med något annat än marknadsföring på en reklamfri arena. Folk har genomskådat spolingens ynkliga koncept och SVT borde dumpa honom tillbaka till ZTV. Där kanske han kan få jobb som toalettstädare, ett hedervärt yrke som passar grabben bättre.

  Avslutningsvis… ett program som lockar tittare gör det efter sitt innehåll. Om innehållet är tillräckligt tilldragande kan man döpa det till vad som helst och locka storpublik (vem minns inte ”Äntligen måndag” och
  Eg(Ä)ntligen måndag, bara för att ta ett lagom harmlöst exempel) 🙂

  Skicka ”Popcirkuskoceptet” till Sverker som kan placera det där det hör hemma – in the trashcan!

 2. Profilbild för Jayne Cobb
  Jayne Cobb

  Oj. Informativt, roligt och välskrivet. Tack för den kommentaren PGH!

 3. […] innehållet klagar folk på namnet, Popcirkus. Jag vet inte om jag riktigt håller med om att det skulle föråldrat, däremot känns […]

 4. Profilbild för J
  J

  Problemet är varken namnet eller konceptet.
  Problemet är den svenska kommersiella musikscenen.
  Skitmusik av ängsliga wannabees.
  Yta,yta mera yta snygga gitarrer och kläder men ingen talang.
  http://www.myspace.com/secretschoolofundertakers

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *