Negativ syn på Donald Trump

Det har inte undgått någon att USA har en ny president sedan en dryg vecka tillbaka. Redan har detta skapat oro både nationellt och internationellt eftersom Trump genast velat införa olika restriktioner.

Ett av de mest konkreta exemplen som skapade konsekvenser direkt var att personer som är födda i vissa muslimska länder inte längre skulle få resa in till USA, inte ens om de redan hade godkända visum eller hade arbetat i flera år för USA:s räkning. Detta ändrades dock snabbt då federal domstol konstaterade att det är emot USA:s grundlag att ta detta beslut.

Ett annat beslut är att inte ge några federala pengar till stöd för organisationer och institutioner som genomför aborter. Detta är ett stort intrång i kvinnors privatliv och ett steg tillbaka till 1800-talet.

Reaktioner världen över har inte låtit vänta på sig. Nederländerna är ett exempel på ett land som genast skapade incitament för att ekonomiskt stötta institutioner för abort i USA och flera ledare har uttryckt sin bestämda avsky mot hur Trump har gått fram, till exempel Irlands premiärminister som kallade honom ett monster.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *