Lilla snigel acta dig

personlig-integritetVi har tidigare tagit upp ämnet fildelning och då i synnerhet Ipred. Coop vill ha betalt för sina bananer och Metallica vill ha betalt för St:Anger, en skiva de flesta inte ens skulle ta emot om de så själva fick betalt för det. Själva debatten kring fildelning lämnar jag åt andra. På aftonbladet.se kan vi idag njuta av ännu en artikel i ämnet. Den här gången handlar det om fas tre i överhetens försök att trycka fildelare tillbaka till ABC 80’s glansdagar.

” Sverige måste kräva att förhandlingarna sker öppet, säger riksdagsledamot Karl Sigfrid (M).”

Neuroteologi handlar om människans benägenhet att tro på övernaturliga krafter. Jag undrar vilken övernaturlig kraft Kalle tänkt åberopa. Visst, vi kan ställa kravet men för bövelen när ska vi inse att vi svenskar blott är en spott i universums samlade hav? Eu, Usa, Japan och en bunt andra länder är inblandade. Det enda krav vi kan tänkas få igenom är möjligen ett krav på att vi själva inte får ställa några krav.

”På justitedepartementet ligger förhandlingarna i sin helhet. Men 90 procent av det 35-sidiga dokumentet är överstrukit med svart tusch.”

Hur fan kan handlingarna ligga där i sin helhet om 90% är överstruket? Är det inte mer rimligt att påstå att 10% av förhandlingarna då ligger där i sin ofullständighet?

”Politikernas möjligheter att få reda på något är via läckor på Internet som sedan presenteras i utländska tidningar.”

Det låter ju enormt betryggande! Som alla vet är givetvis allt som tidningar skriver absolut objektivt och extremt tillförlitligt material. Känns skönt att veta att våra politiker jobbar i medvind. Ännu skönare är det ju såklart att politiker anammar denna källa inför stundande förhandlingar och debatter.

”Tullen ska få möjlighet att avlyssna personliga MP3 spelare och gå igenom innehållet på bärbara datorer i jakt på olagligt material.”

Tulltjänstemän är i de flesta fall folk som inte fick bli poliser enligt mig. Sverre är tulltjänsteman. Tänk dig nu Sverre som inte fick bli polis för att hans hiss helt enkelt inte gick riktigt ända upp. Tänk dig sedan de bevis på låg intelligens polisen uppvisat senaste tiden i diverse anmärkningsvärda handlingar. Nu har du antagligen en klar bild på Sverres intelligens. Tänk dig nu Sverre sitta med en konfiskerad mp3-spelare eller laptop av senaste modell. Sverre behövde fem år av sitt vuxna liv för att lära sig hur en brödrost fungerar. Sannolikheten att Sverre hittar en mp3-fil som bevisligen kan härledas till en illegalt kopierad fil är troligen lika stor som sannolikheten att Påven konverterar till protestant. Ni som gillar att dela filer kan nog fortsätta göra så, även om Sverre skulle råka ha en data-hacker-31337-polare så kommer Sverre aldrig ha tid att kika på er dator. Han har fullt upp med att leta efter terrorister som gömmer sig i folks klackar, eller nått.

”Hårdare krav på dem som erbjuder fildelningstjänster på Internet, till exempel Youtube.”

Oh noes! Vilken backstab mot Youtube och Google! Detta kommer verkligen som en klar nyhet. Ämnet har aldrig tidigare varit uppe för diskussion.

SvD skriver i sin artikel att acta i huvudsak behandlar storskalig kriminalitet. Peter Powell bekräftar med lite finare ord än jag valt: ”Tullmyndigheten har inte tid att leta efter några piratkopierade låtar på en mp3-spelare, laptop eller mobiltelefon, och dessutom finns det ingen rättslig grund för något sådant” Alltså underförstått, Tullen har inte någon anställd som vet hur man gör.

När jag läser vidare i SvD’s artikel får jag uppfattningen att hela den här historien verkar vara en kvarkstorm i en väteatom. Det känns ju skönt att få det intrycket efter att ha spenderat en halvtimme åt att skriva det här eländet…

Note to self: Kolla alltid DN & SvD innan Aftonbladet i fortsättningen.

Andra bloggare i ämnet:

Ingen rök utan eld funderar på att sätta en bumper sticker på bilen. Vad ska det stå på den? ”Jag överreagerar på nyheter utan nyhetsvärde!”

Bitchslap Barbie har uppenbarligen inte ens läst artiklarna men väljer att skriva om dem ändå. Jag måste bara få återge ett citat därifrån: ”On a personal note blir det väldigt tråkigt att leva utan ny musik och nya filmer. Jag strejkar.” Snälla lilla du, hur ska du strejka? Genom att inte illegalt ladda ner film eller vad?

En hel bunt anser att den personliga integriteten kränks. Jag blir inte kränkt, snarare kräks jag på det uttjatade argumentet som helt saknar bärkraft i sammanhanget. Det finns inte en myndighet i hela världen som är speciellt intresserade av att se intima foton på din pudel Pricken, iklädd rosa vadarstövlar. Skärp er, erkänn att ni vill kunna tanka film gratis och argumentera för det istället.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Lilla snigel acta dig”

  1. Du är misstänkt kriminell! Du, du och du!…

    Aftonbladet tar nu upp det diskuterade lagförslaget om att tullen ska få kontrollera MP3-spelare, bärbara datorer och annat. Alla är alltså misstänkta kriminella, och alla måste kontrolleras. Allt inom ramen för jakten på alla tokkriminella ga…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *