Letar efter något som inte finns

Jag ligger precis i startgroparna att starta mitt egna företag vid sidan om min heltidsanställning. Tanken är att detta ska ge mig chansen att satsa mer på min stora hobby som är att tillverka och designa smycken. Att ta steget och bli egenföretagare, om än ej på heltid, är för mig väldigt stort. Det betyder att jag kommer behöva satsa mer än någonsin på företaget och att jag nu ska göra allt jag kan för att få det att växa.

Innan jag registrerade mig försökte jag läsa på så mycket jag bara kunde kring allt jag hade frågetecken om. Jag hittade en del svar, men många frågor blev ändå obesvarade. När jag till slut tyckte att jag hade någorlunda koll på läget så tog jag och registrerade mitt företag. Det kändes helt enkelt lite som att det var nu eller aldrig.

Nu sitter jag bara och väntar på att jag ska bli godkänd som näringsidkare och att jag ska få hem alla mina papper och registreringsbevis. Dock känns det som att det bara finns väldigt luddig information kring vad som kommer att hända nu, kommer jag behöva ansöka och anmäla ännu flera saker eller är det bara att köpa igång med företaget?

Många av dessa frågor kan man inte få några bra svar på vare sig från Skatteverket eller på¨andra ställen. Så dagens diss går till eftersökt information som man inte kan hitta någonstans.


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *