Läkare på fri fot

Ja, det var väl en jävla tur? För det första borde dödshjälp vara lagligt, men när en läkare som bara gör sitt jobb blir åtalad för dråp och utsatt för en jävla häxjakt blir man ju för fan mörkrädd.

Det läkaren gjorde, till och med enligt sensationsblaskan Aftonbladet, faller under rutinmässiga åtgärder i slutet på en svårt sjuk människas liv. Det som fått folk att överreagera är en påstådd överdosering av läkemedel. Ärligt talat, om det nu skulle vara så att barnet fick lite för mycket morfin, spelar det någon roll? Nej, det gör det inte.

Jag hoppas verkligen att hela historien är överspelad nu och att man slipper höra mer om det. Att man låter folk dö genom att sluta med livsuppehållande åtgärder är högst vanligt och något jag faktiskt har varit med om själv. Det är en jävla välsignelse att det är tillåtet och även om man skulle överdosera morfin så gör det varken till eller från. Faktum är att det nästan är att föredra, för då är man helt säker på att personen som ligger där inte lider.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *