Lågkonjunkturens vindar okända för hovet

kingenKonungen af Sverige utan någon makt whatsoever ska gifta bort sin förstfödde. Det har väl få missat. Fickpengarna han får av pappa staten räcker inte och då vill han självklart ha mer!

Jag brukar inte orka bry mig om hovet och deras låtsasvärld speciellt eftersom jag då retar mig så mycket att jag inte klarar av att leva ett normalt liv.

Den här gången orkar jag inte hålla mig. Ena dagen går metall ut och  ger klartecken för en lönesänkning om 10 procent. Nästa dag kommer hovnarrarna och ber om några mille till. Snacka om bad timing men det är väl något Calle den 16e snorren inte bryr sig speciellt mycket om.

Mario tappar 1500kr per månad och funderar på hur hans familj ska betala räkningarna. Hovet funderar på om de behöver 20 eller kanske fler miljoner för att smörja Europas samlade socitet under en dag. Snacka om kontraster!

Tyvärr blir jag inte förvånad.

Sen ska paret bilda hushåll. Pengar behövs till det också såklart! Helst vill de säkert riva ett kvarter i centrum och bygga ett nytt slott. I andra hand finns det säkert något tomt palats som ypperligt kan husera det unga paret. Radhus i förorten är nog inte aktuellt för folkets älskade hov.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *