Ladda inför sommarens fotbolls-VM

Någonting som jag tror många fotbollsintresserade var väldigt uppretade över tidigare i höstas var när Brasilien slog ut Sverige i kvalet till fotbolls-VM i sommar. Zlatan och hans lagkamrater får därför stanna kvar i Sverige och inte åka med övriga storlag ner till Brasilien för att tävla i världens största fotbollsturnering.

Just på grund av denna besvikelse så tänkte nog många att man skulle skippa att följa mästerskapet, just eftersom att Sverige ändå inte är med. Men trots det så kan fotboll på denna nivå vara mycket underhållande att följa, även för den som inte är så insatt i ämnet. Arenorna där matcherna kommer att spela rymmer tiotusentals åskådare på läktarna och hela Rio kommer förvandlas till en folkfest under de veckor som mästerskapet pågår.

Lagen har blivit indelade i grupper där alla kommer att möta varandra en gång. Efter det kommer gruppvinnarna och grupptvåorna gå vidare till kvartsfinal där det istället är vinna eller försvinna som gäller i samtliga matcher. Efter det så väntar sedan semifinal och slutligen bronsmatch eller final för de som lyckas ta sig hela vägen. Om du vill se hur VM grupper 2014 ser ut så kan du hitta dem och en hel del annan information inför mästerskapet på vm.fotboll.se.

Härom veckan släpptes även den officiella VM-låten som du kan lyssna på i klippet nedan.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *