Kvinnor i trafiken

vansinne
VANSINNE!

Till mitt stora förtret på ålderns höst har makthavarna ännu inte vaknat och förbjudit kvinnan att framföra ett motorfordon. Det har alltid varit allmän kunskap att hon helt enkelt saknar hjärnkapacitet till de manövrer man tvingas utföra bakom ratten på en bil. Jag har haft mitt körkort i snart sjuttio år, så jag borde veta. Det här är en produkt av den så kallade frigörelsen! Ett gissel i vårt samhälle. Det har gått utför ända sedan hon fick rösträtt 1919, sade alltid min far till mig. Vi var tack och lov sist i norden med att införa detta vansinne.

Min fru Elsa, välsigne hennes minne, tog cykeln varje dag till affären för att förse oss med det väsentliga. En gång i veckan körde jag henne i bilen för större inköp, och medan hon utförde sina kvinnobestyr satt jag och läste tidningen. Inte en enda gång antydde hon att hon skulle vilja köra bilen själv! Det var någon som visste sin plats. Mycket sällsynt i dagens samhälle.

Kvinnan, med sitt klenare psyke, skall hålla sig till det hon vet bäst! Matlagning och barnafödande.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

6 svar till ”Kvinnor i trafiken”

 1. Profilbild för Ida
  Ida

  Hmm..det här inlägget var jag dock inte lika förtjust i som de tidigare som jag har gett ros till.. Gamla gubbstruttar som ”Gösta” som kör i 30 ska inte heller vara ute i trafiken, de är minst lika trafikfarliga som oss kvinnor om inte värre.. Vad säger du nu då, Gösta? 😉 😉

 2. Profilbild för Willie Logan
  Willie Logan

  ”Gamla gubbstruttar som “Gösta” som kör i 30 ska inte heller vara ute i trafiken, de är minst lika trafikfarliga som oss kvinnor om inte värre..”

  Men Ida, håller du med honom om att kvinnor är trafikfarliga? 😛 Nä… gubbar som kör i 30 är det jävligaste som finns. Inför nya uppkörningar vart tionde år, säger jag bara. Det finns många där ute som inte borde ha körkort. Det finns också många som inte vet hur en rondell fungerar. Nya teoriprov kanske också borde införas, nu när jag tänker efter…

 3. Profilbild för Ida
  Ida

  Haha..där fick du en poäng.. Jag menade förstås att det är Gösta och andra gubbar som tycker att vi kvinnor är farliga i trakiken. Jag själv tycker att jag kör alldeles utmärkt och jag är kvinna..

  Håller verkligen med att det borde ske nya teoriprov och uppkörningar mer regelbundet på äldre dar eftersom syn, hörsel och reaktionsförmåga försämras avsevärt när vi blir äldre..

  🙂

 4. Profilbild för wise

  Egentligen borde det bara vara jag som får köra bil.

 5. Profilbild för Jayne Cobb
  Jayne Cobb

  🙂

 6. Profilbild för wise

  Har tagit tillfället i akt och startat en liten serie om idioter i trafiken på min blogg. Ska snart ut och skaffa fakta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *