Kundvagnsblockerande konferenser

Något jag förundras över i affären är alla dessa spontana möten som äger rum. Det spelar nästan ingen roll i vilken affär man är, det finns alltid någon person man inte sett på flera år som man råkar stöta på.

Enligt vedertagen svensk sedlighetspolicy måste man då spendera någon minut med att fråga om saker man inte bryr sig det minsta om: ”Hej! det var länge sen, vad gör du nuförtiden?” eller ”Vad har du gjort de senaste 20 åren?”

Det här råkar vi alla ut för. Oavsett om det är en person man vill prata med eller ej finns det en extremt viktig detalj att tänka på: Ni är inte ensamma i affären! Det finns en hel drös med människor som vill få ner sina blöjpaket och mjölklitrar fort som fan för att sedan spendera några lyckliga minuter i kassakön och sedan åka hem.

Det som retar mig så otroligt mycket är dessa joppar som inte verkar ha en aning om att de blockerar halva affären med sina dubbla kundvagnar och 18 ungar. Klämkäckt parkerar de mitt i den mest trafikerade passagen i hela affären. Inte ens en jävla näbbmus på bantningskur kan klämma sig förbi. Sedan står de där. Den ena skryter mer än den andra om hur deras barn blivit president i Usa eller generalsekreterare för FN.

Det finns tre möjliga alternativ för att komma förbi:

1) Gå runt halva affären för att komma till mjölkdisken.
2) Muttra ursäktande att man vill förbi.
3) Använda lite klassiskt kundvagnsvåld, antingen maskerat eller helt öppet. Se nedan för instruktioner.

Instruktion maskerat kundvagnsvåld:
Fatta ett krampaktigt tag om kundvagnen. Se till att hålla händerna och kroppen så att inga vitala delar hamnar utanför kundvagnens skyddande barm. Sikta in kundvagnen mot offrets vagn. Titta åt ett helt annat håll, kanske på en utomordentligt intressant apelsin i fruktdisken. Börja gå fort. Prepare for impact!
”Pang!”, ljudet av gnisslande metall når dina trumhinnor och du njuter. ”Oj! Ursäkta jag såg dig inte.”, utbrister du spelat förvånad.
Deltagarna av konferensen skingrar sig åt sidan. Du har kommit förbi.

Instruktion öppet kundvagnsvåld:
Fatta ett krampaktigt tag om kundvagnen. Se till att hålla händerna och kroppen så att inga vitala delar hamnar utanför kundvagnens skyddande barm. Sikta in kundvagnen mot offrets vagn.
Titta rakt mot målet, sök ögonkontakt med vagnens förare. Gå med bestämda steg. Har du fått ögonkontakt finns det stora möjligheter att målet flyttar sig, annars: prepare for impact!
Säg ingenting. Se så elak ut du bara kan, för att förstärka effekten kan du även inhandla buskiga lösögonbryn. Med eller utan smäll har du kommit förbi.

Oavsett om du väljer maskerat eller öppet kundvagnsvåld rekommenderar jag att du enbart går in för att träffa andra kundvagnar. Blodspillan och direkt våld mot vagnens förare är att gå lite för långt.

Fotnot:
Du får givetvis ägna halva kvällen med att prata med människor du inte vill prata med. Visa dock oss andra som vill hem hänsyn genom att ställa er åt sidan så att vi kan passera. Om du nu inte har en fetisch för kundvagnsvåld vill säga.

1 thought on “Kundvagnsblockerande konferenser

 1. Tony

  Haha… Rogivande läsning =0)

  Själv brukar jag känna mig som en jävla Hitler när jag traskar in på Willys eftersom den butiken huserar väldigt många olika varor, men även en massa Ali Bab:or & Shish Kebab’s, och sen finns det rejält med puckade svenskar också.

  Det finns så många tillfällen då jag önskar jag inte bodde i stan (Borlänge) och var utklädd med en fet 100Watts Megafon där man kunde vråla ”Flytt på’re kärringjävel innan du åker på en höjdare!” eller ”Ingen jävla paralellparkering mitt i gången – Puckon!”.

  Det som faktiskt förvånar mig mest är hur jävla #¤”%#¤”%”¤ lite folk faktiskt använder huvudet.

  För ett par dar sen var jag upp dit & handlade. Jag cyklar för det första, så jag hade den med mig, såklart. När jag kom dit.. Ja, gissa vad som hände..? Jo just det – En fet svart S.U.V (Sub Urban Vehicle) stod fett parkerad ca. 0,5 m ifrån, och tvärs över hela cykelparkeringen, och som tur var fanns det en (1!) sån där ögla (I cykel-stället) ledig, så jag kunde ställa cykeln lite på sniskan åtminstone. Hade jag haft tid så hade jag väntat på snubben/snubbinnan som ägde bilen och gett honom/henne en utskällning nåt grönt ända in i helvete. Sånt där hatar jag. Jävla vrål-puckon, såna som fan inte förtjänar lungor. Boooaaahhhrggghh… Blir helt vansinnig när jag tänker på’t.

  Nåväl, tillbaks till ”shoppingen”. Väl inne får man zick-zacka mellan människor som MÅSTE gå minst 3 st i bredd, avsett för bredden av två kundvagnar på sina håll. Folk kan lixom inte tänka tanken på att ställa ifrån sig kundvagnarna när de ska ha nåt ifrån just ”den” hyllan, utan så mycket i vägen för allt & alla som (o)mänskligt möjligt. Stötte på nån jävla sädesärla som stod och pratade med ett annat rikspucko, båda hade kundvagn.

  Högertrafik som jag kör, vare sig jag går lr cyklar, gick jag på höger sida, och killen med ryggen mot mig hade sin kid i vagnen. ”¤%#”£$@3! förb. #”!asfd#”!#”½” tänkte jag för mig själv. Jag knuffade undan vagnen, inte hårt, men tillräckligt för att den skulle flytta sig. Hade jag varit på sämre humör hade jag sagt nåt olämpligt och han hade inte blivit glad precis. Hur som helst, jag kände hur jag fick en oförstående blick i nacken… Ungfär som ”Vadå, vad är hans problem?”.
  Jag fattar det fan inte… HUR I HELVETES SATAN KAN MAN VARA SÅ O-INTELLIGENT!!?
  Värst av allt, säger man åt folk, spelar ingen roll hur rätt man än har, hur logiskt det än är, du har fel, bara för att det är dem det hela gäller.
  Jag kan medge att jag gör fel, när jag gör det, resten av världen kan tydligen inte det.

  Jag måste faktiskt säga att jag förstår instabila människor i USA som tar med sig Uzi:n i på Wall Mart och knäpper vartenda jävel de ser & kommer över.

  Det finns intelligenta människor, sjukast av allt, ibland dessa som ställer sig mitt i vägen. Bara det att deras intelligensnivå inkluderar inte smidighet i all sorts trafik.

  Nästan synd att man inte kan resa fram & tillbaks i tiden, då hade jag fan avreagerat mig själv genom massmord på Willys, och sedan rest tillbaks och hindrat mig själv eller nåt sånt.

  Sen en annan sak som jag stör mig på nåt fruktansvärt är alla jävla rikspuckon som inte har vett att ge fan i att ställa kundkorgarna i vagnar, utan personalen måste springa och hämta dessa och lyfta över dessa 10-20 korgar från golvet över till vagnarna. Eller något så enkelt som att dra fram kundkorgarna (Vid entrén) och dra fram och stapla vagnarna så folk slipper hoppa över dessa för att komma åt korgarna längst in.
  Jävla klapp-:ar!

  I förrgår när jag var upp dit var det en Shish-kebab/vandrande tält som stod med sin väninna före sig i kön som hade lastat upp en massa på bandet. Inget konstigt med det. Det vara bara det att den där kvinnan hade åxå en kundkorg som hon ställde i högen med använda kundkorgar, sen sprang hon tillbaks in i butiken och försvann… Sen var det min tur i kassan mitt emot (Jag såg dem innan jag ställde mig i kön och tänkte ”-Aldrig i helvete!”, och jag sneglade bakåt och såg 3-4 kunder som inte visste vad de skulle ta sig till för det stod en sån där ”farlig” kundkorg i vägen. Mycket riktigt, hamnade en till trave kundkorgar såg jag när jag packade mina varor. Men jag sade iaf åt kassörskan att det var ”en” som hade lämnat kvar en kundkorg full med varor ibland de övriga korgarna. Hon ruskade på skallen och tittade på mig, liksom instämmandes, menandes ”Jävla puckon” typ.

  Jag skulle fan inte klara av att jobba på ett sånt där ställe. Hade blivit vita bilen med krama-mig-själv-tröjan direkt!

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *