Konstgjort gräs?

DN tyckte häromdagen att det var en bra idé att få FRA-motståndet att framstå som en hjärntvättad skara. I dagens ledare antar de att detta är sant och börjar oroa sig över gräsrotsrörelsen som företeelse, för om det är så lätt att starta en opinion, vem ska man då kunna lita på i den offentliga debatten?

Men snälla nån. Media har väl styrt folkopinionen i hundra år, men nu när folk börjar blogga om skiten är det helt plötsligt katastrof? Det går väl att likna med vilken politisk kampanj som helst, förresten. Sossarna dänger ju ur sig mängder med pengar inför valet, och inte fan gör de det för skojs skull. Nä, de vill skapa en opinion och en positiv bild av sig själva. Hör här då, för nu kommer vi verkligen in på de mörkaste hemligheterna: De använder PR-folk till det. Jo, det är sant! Helt sjukt! DN har bara skrapat lite på  ytan, för sjukdomen finns överallt!

Som väntat har ju det här gjort stort avtryck i blogosfären, vilket egentligen orsakade min artikel. För mig passerade det här som en fis i rymden, men då har jag samtidigt inte varit aktiv motståndare till FRA heller. Jag har väl skitit ganska blankt i det, om jag ska vara ärlig. Det har inte många andra, som känner sig utpekade som idioter utan egen politisk uppfattning av DN. Jag vill hävda att det säkert stämmer i många fall, men samtidigt verkar det finnas folk på internet som har en hjärna. Vad jag inte förstår är varför de tar åt sig. Visst, det är kul med lite debatt, men det är ju uppenbart att det är av just den anledningen DN har följt den här linjen. Lite sensationer i vintermörkret.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Konstgjort gräs?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *