Konstfuck krävs på 100 000 kr i skadestånd

Skrev tidigare om klottraren som kallar sig konstnär. Tydligen är det inte en isolerad incident, då en sistaårsstudent i januari gjorde en tavla (kunde inte hålla mig) och spelade psyksjuk. Hon togs till psykakuten av polisen, spändes fast i en bältessäng och gavs intramuskulär medicin. Frågan huruvida hon spelade sjuk eller faktiskt inte har alla hästar hemma är dock material för en annan artikel.

Konstfack krävs hur som helst på 100 000 kr för saneringen av tunnelbanevagnen och rutan som pangades. Det är fan en sak att se tags som konst, hur jävligt det än ser ut, men en krossad ruta? Det vore ju helt suveränt om alla som befinner sig i city en lördagskväll får för sig att bli konstnärer allihop. Inte ett helt skyltfönster någonstans.

Även i detta mörker finns ändå en ljuspunkt! Jag måste citera Aftonbladet som citerar kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth: ”Jag vet inte om det här är Konstfacks nya giv. Att elever spelar psyksjuka och sedan det här. Vad blir nästa grej? Att tända på ett hus och se hur brandkåren reagerar?”

Fan vad klockren. Det värsta är att hon säkert har rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *