Kärnkraft – Ne.. öhm var vänlig invänta polis

karnkraftFör bara några dagar sedan gnällde jag över att polisen tillsätter 15 heltidstjänster för att jaga fildelare. Skattepengar som enligt min mening borde gå till något viktigare.

Nu har polisen tydligen fått göra ett ingripande av åhörare i riksdagen. Varför? De hade T-shirts med texten ”Kärnkraft – Nej tack”…

Det här är tydligen ”otillåten opinionsyttring”. Jag förstår inte på vilket sätt det är skulle kunna vara skadligt för svensk politik. Är tanken att det sitter en massa politiker i sina stolar som är osäkra hur de ska rösta, i sin osäkerhet vänder de sig om och ser ett budskap på någon åhörares T-shirt? Saken är klar, de röstar enligt T-shirten! Nej usch det här känns fånigt. Skicka dit polis för en sån här sak är om något ett slöseri med skattepengar.

Ewa Larsson, en fd. riksdagsledamot är en av de skyldiga. Hon kände säkert till de här reglerna men kunde nog aldrig tro att det skulle få sådana konsekvenser. Jag tycker inte hon behöver be om ursäkt. Hon har visat för oss andra att det finns riktigt löjliga och för samhället kostsamma regler även för de som bemödar sig sitta som åhörare i riksdagen.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Ett svar till ”Kärnkraft – Ne.. öhm var vänlig invänta polis”

 1. Profilbild för Kimberly
  Kimberly

  Om du vill bli mer upprörd över slöseri med skattepengar
  läs det här blogginlägget
  http://larsingemar.blogspot.com/2009/06/karnkraftsvotering-slutade-med.html

  skrivet av en av de som var med, dels framgår det hur vakterna redan innan de släpptes in på åhörarläktarna såg deras tröjor och hade alltså all möjlighet att ingripa antingen genom be dem lämna stället eller kräva att de vände tröjorna ut och in eller nåt.
  Sen skickades det 7 (sju) poliser för att hantera det hela, nu bor jag visserligen på en ort som är något mindre än Stockholm, men ändå, inte ens när det skedde ett mord i hyreshuset brevid vårt kom det så många, tror det var två vanliga polisbilar vilket jag antar betyder 4 poliser…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *