Ipred igen!

Skrev om det här för drygt en månad sedan också, men det tål att göras igen! Inlägget tillägnas Johan Hakelius på Aftonbladet som i ett ögonblick av klarhet lyckats förmedla en åsikt som delas av en så upphöjd varelse som undertecknad. Ren tur, tycker säkert många, men jag tror nog att han kan ha både det ena och det andra innanför pannbenet.

Nu när jag tänker efter så finns det nog inte så mycket att tillägga. Jag täckte det hela rätt bra i min förra artikel. Ändå vill jag bidra till att bevara följande paragraf till eftervärlden:

”Jag tillhör den grupp som inte kunnat se en enda bild från Pirate Bay-rättegången, utan att överväldigas av lusten att skicka de där grabbarna i säng, utan middag. Jag känner de här typerna. Jag har varit en själv. Det vill säga en hånflinande, struttande bäbisrebell med långfingret i allas nyllen och en krystad ideologisk förklaring till allt som är bekvämt och verkar kul. Sedan fick jag riktig skäggväxt.”

– Johan Hakelius, 1 april 2009

kolikbarn_big
Jag vill ladda ner gratis! Det är inte stöld! Det är upprov.. uppsk.. det är inte stöld!

Det är så jävla vackert. Avslutningsvis vill jag bara säga följande till alla snoriga små skitungar som borde hålla käften när vuxna pratar: Ni kan sluta skrika ”upphovsrättsbrott!” varje gång någon säger att fildelning är stöld. Ingen bryr sig. Min hund ylar när era prepubertala pipröster skär i hans öron. Vänta åtminstone tills ni kommer i målbrottet. Något säger mig att ni kommer sitta med samma åsikter då också.

Ingen kan neka till att gratis är gott, men är det verkligen så jävla svårt att förstå att människor som har ett skapande jobb vill ha betalt för det?


Publicerat

i

av

Kommentarer

3 svar till ”Ipred igen!”

 1. Profilbild för pribus

  Jag håller helt med dig och Hakelius. Man måste ta ansvar för sina handlingar och att lära sig skilja på mitt och ditt.

  Mitt favoritcitat av Hakelius blev: ”Grunden för rättsstat och demokrati, det vill säga den mänskliga rättigheten att sno saker på nätet, är hotad.”

 2. Profilbild för wise

  Jag laddar hem, men jag försöker inte rättfärdiga det på något sätt. Jag gör det för att det är billigt, inte för att det är riktigt och rätt. Detta var nog det första vettiga Hakelius skrivit btw.

 3. Profilbild för Willie Logan
  Willie Logan

  Precis, wise. Bara man inte gömmer sig bakom nån sorts jävla låtsasideologi. Det är som att vara smällfet men erkänna att man är det för att man äter fel och för mycket 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *