Hur gick det egentligen?

earth-hour

Earth Hour 20:30 igår. Jag tittade på klockan 20:28 när jag hade bråttom som fan till jobbet och försökte få på mig en kostym. Becksvart ute. Det första jag tänkte var ”Earth Hour kan dra åt helvete! Ha den mitt på dagen då, så man kan se utan night vision.” Sen tänkte jag ”Äh, jag kan väl släcka lampjäveln i fönstret då. Annars kommer det väl nån miljövänlig jävel och slänger en sten genom rutan och då blir jag tvungen att förgöra honom.” När jag hade släckt lamporna kändes det ändå rätt bra. Det hade jag ju inte gjort om inte Earth Hour hade gjort mig medveten och fick mig att tänka efter! Jag kommer släcka lamporna i fönstret varje kväll från och med nu.

Äh, fan heller. Det här har jag glömt bort imorrn.

Det kommer resten av världen också göra. Faktum är att Earth Hour är en jävligt bra tanke, och man måste ju börja någonstans, men i grund och botten är det ändå som International Day of Peace den 21:e september varje år; så vackert så man kan börja grina, men det är ändå ångest att vakna upp dagen efter och inse att allt är som vanligt igen. Lite som dagen efter julafton när man var liten. Ett jävla år kvar till nästa! Varför kan det inte vara bra jämt, för? Jo, för då har man ingen pissig vardag som referenspunkt, så man skulle ha det förjävligt i vilket fall.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

5 svar till ”Hur gick det egentligen?”

 1. Profilbild för tomas carneheim

  Om man tog det här på dagen tror jag att grundtanken med att släcka skulle försvinna, och jag tror att det är fler som blir drabbade av växthuseffekten än av krig, vilket innebär att det förmodligen får en större genomslagskraft än IDP

 2. Profilbild för Connor MacLeod
  Connor MacLeod

  Ja, hur gick det egentligen?
  Vi sparade i Sverige lika mycket el som tjugofem eluppvärmda villor gör av med på ett år! Det är ju riktigt bra!

  Då är det bara två miljoner trettio tusen åttioåtta villor kvar. Sen finns det nästan 2,5 miljoner flerbostadshus. Och ett stort antal andra lokaler, industrier etc.

 3. Profilbild för Jayne Cobb
  Jayne Cobb

  Jag tycker vi ska börja elda med ved på golvet i våra hus, då spar vi in på el samtidigt som vi får en växthuseffektupplevelse.

 4. Profilbild för Willie Logan
  Willie Logan

  Det fina är att har man parkettgolv är det bara att tända på direkt.

 5. Profilbild för MamseBamse
  MamseBamse

  En morgon för ett tag sedan sa Gert Fylking i MorronZoo ”Låt tomma rum vara mörka rum”, ganska bra för att vara Fylking… Vi får ju lägre elräkning om inte annat. Tror nog att vi ska försöka ta detta med miljö och sparande på större allvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *