Fritt fram för bögeri i kyrkan

bokgparDet är ju helt jävla sjukt att det inte hänt tidigare men nu verkar det som homosexuella äntligen ska få gifta sig i kyrkan. Alltså jag är inte homosexuell själv och jag skulle ha extremt svårt om någon av samma kön skulle springa fram och pilla på mitt organ, lik förbannat anser jag inte att jag är bättre än homosexuella på något sätt. Jag fattar inte hur långt efter kyrkan alltid ska vara. När vi andra kör runt i bilar från 2000-talet ja då kör kyrkans män runt i gamla mustanger från -62. Vi fingervalsar runt med Windows Vista, kyrkans gesäller trummar på med MsDos. Ni förstår va?

Samma sak gäller tydligen äktenskap. Om två människor älskar varandra låt dom då för fan få göra det, låt dom få gifta sig och låt dom få göra vafan dom vill med sin kärlek. Löjligt att det ens har behövts debatteras men lever man i en värld som är 132 år år efter alla andras så gör man.

Det är därför beskedet är glädjande. Däremot är det en stor skam att det tagit så lång tid eller att det ens behövts tas beslut. Kyrkan gråter för de tappar så många medlemmar, missionskyrkor och vanliga kyrkor bommas igenom allt eftersom den gamla generationen dör ut på landsbygden. Undrar varför…

Till sist undrar jag vad det är med oss människor som måste dela in allt och alla i fack. Heterosexuella, homosexuella, båda kategorierna involverar oftast 2 människor som ofta även har en relation. Räcker det inte att bara att kalla alla för just människor? Andra: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Publicerat

i

av

Kommentarer

7 svar till ”Fritt fram för bögeri i kyrkan”

 1. Profilbild för Bengt

  ”Alltså jag är inte homosexuell själv och jag skulle ha extremt svårt om någon av samma kön skulle springa fram och pilla på mitt organ, lik förbannat anser jag inte att jag är bättre än homosexuella på något sätt.”

  Kul du är positiv till samkönade pars äktenskap. Men vad är det för nojig kommentar om att någon bög ska ta på din penis? Varför ska du känna dig tvungen att skriva något sådant innan du berättar du är homovänlig? Är du så osäker inför dig själv och dina kompisar? Du kanske tycker du är tolerant men den delen är oförskämd egentligen mot bögar. Är det vanligt att bögar tafsar på din balle eftersom du har nojor om det?

  Du är typisk 1990-tal. ”Jag accepterar bögar – om de inte tafsar på mig”.

  Skulle du gilla om någon tjej du inte är intresserad av tafsar på dig?

  Blanda inte ihop sexuella övergrepp med kärleksrelationer.

  Bengt

 2. Profilbild för Jayne Cobb
  Jayne Cobb

  Exakt den kommentar jag hade förväntat mig. Det enda som förvånar mig är att det tog lite över ett dygn.

  Visst är det intressant att en enda mening skriven med en extremt stor portion ironi kan ta fokus från resten av inlägget så fatalt? Min tanke med meningen var att väcka debatt och få folk att höja på ögonbrynen lite extra. Skönt att jag åtminstone lyckats fånga en persons aggression.

  Förövrigt tack för att du tog dig tiden att skriva en såpass lång kommentar som väl förklarar det halvliberala synsätt många heterosexuella faktiskt har på kontakt med homosexualitet.

 3. Profilbild för Bengt

  Jayne

  ”Förövrigt tack för att du tog dig tiden att skriva en såpass lång kommentar som väl förklarar det halvliberala synsätt många heterosexuella faktiskt har på kontakt med homosexualitet.”

  Att du gissar jag är hetero visar hur fel du har. Jag är själv bög och om du kallar det ironi så var den enligt mig mycket dold.

  Men man kan ju efteråt kalla det mesta ironi. Inte mycket i det övriga meddelandet tyder på någon som helst humor. Men kanske du själv menar det.

  Bengt

 4. Profilbild för Bengt

  Om man inte gillar din (annorlunda) typ av humor så är man ”halvliberal”.

  Då kan jag ju kontra med att eftersom du inte gillade min kommentar så är du ”halvkommunist”.

  Så enkelt det är ibland när man inte behöver motivera utan bara skriver saker.

  Bengt

 5. Profilbild för Jayne Cobb
  Jayne Cobb

  Men allvarligt talat vad är det för fel på dig?

  1) Jag ger dig beröm. Du förklarar på ett bra sätt hur många hetero resonerar kring homosexualitet, dvs ”Han får vara bög om han vill bara han inte försöker ragga upp mig”. Har du problem med att få beröm?
  2) Jag gillade din första kommentar. Vart antyder jag motsatsen? Hade jag ogillat den hade du tydligt sett det, tro mig eller läs kommentarer kring andra inlägg.
  3) Vart antar jag att du är hetero? Är det lördagsfyllan eller dålig syn eller vad är det som gör att du inte kan läsa? Jag tackar för att du på ett bra sätt skriver om hur hetero många gånger resonerar kring homosexualitet. Jag skriver eller antar inte någonstans att du är hetero, om det nu spelar någon roll vilken sexuell läggning du har i sammanhanget.

  Snacka om storm i ett vattenglas. Ta av dig de där jag-är-homo-och-alla-som-är-hetero-vill-mig-illa-glasögonen en stund och läs igen för fan.

  Jävligt snyggt att utifrån ett totalt felaktigt antagande, vilken grundar sig i din (temporära?) oförmåga att objektivt läsa en text, utse mig till halvkommunist. Det är hela världen mot dig eller hur? Ta en kopp kaffe med lite mjölk och slappna av ett hekto för helvete 🙂

  Sen att jag just idag råkar vara halvkommunist var ett ohyggligt lyckoskott…

 6. Profilbild för Bengt

  Du måste vara en av de sjukaste kommentatorerna.

  Du säger emot dig själv.

  Allt du säger kan vända emot dig.

  Jag säger till dig.

  ”Vart antar jag att du är hetero? Är det lördagsfyllan eller dålig syn eller vad är det som gör att du inte kan läsa? Jag tackar för att du på ett bra sätt skriver om hur hetero många gånger resonerar kring homosexualitet. Jag skriver eller antar inte någonstans att du är hetero, om det nu spelar någon roll vilken sexuell läggning du har i sammanhanget.
  Snacka om storm i ett vattenglas. Ta av dig de där jag-är-homo-och-alla-som-är-hetero-vill-mig-illa-glasögonen en stund och läs igen för fan.

  Jävligt snyggt att utifrån ett totalt felaktigt antagande, vilken grundar sig i din (temporära?) oförmåga att objektivt läsa en text, utse mig till halvkommunist. Det är hela världen mot dig eller hur? Ta en kopp kaffe med lite mjölk och slappna av ett hekto för helvete”

  Det är en bra beskrivning på dig själv. 🙂

  Och nej jag ska inte besöka din site igen. Men krya på dig. 🙂

  Bengt

 7. Profilbild för Jayne Cobb
  Jayne Cobb

  Sådär gör man när man inser att man är totalt bortgjord. Ett annat enklare sätt hade annars varit att skriva ”tack”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *