Frestelser i livet

Frestelser i livet kan man möta på en mängd olika sätt, vare sig man vill eller ej. Oftast dyker dem upp när man minst vill möta på dem och kanske är det även så att det är när man har förbud mot någonting som man ser dem som tydligast.

Någonting som många ser som en frestelse är olika godsaker såsom godis, fikabröd eller annat sött. Om du tänker efter så har du nog någon gång i livet försökt hålla dig ifrån att inte ta en godis ur godisskålen på hela helgen, eller att inte smaka av tårtan på kalaset. Att hålla sig ifrån att göra detta är inte alls lika svårt om du inte är sugen eller helt enkelt inte intalat dig till att du inte får.

Försöker man hålla sig borta från sötsaker så är det otroligt svårt att stå emot, speciellt om man kanske blir bjuden av någon. Har man då inte heller berättat att man försöker hålla sig från sin frestelse så blir det ännu svårare för många att stå emot.

Frestelser kan även förekomma i helt andra skepnader. Helt beroende på vem man är som person så kan det mesta ses som en frestelse i andras ögon. Vissa ser en klänning i ett skyltfönster som en frestelse medan andra ser ett cigarettpaket som en frestelse. Vad det är är som är din frestelse så ska du aldrig beskylla dig själv om du någon gång inte kan hålla dig. Alla är vi bara människor och skapade för att göra fel då och då. Men dock så kan man alltid försöka få bort denna frestelse genom att istället belöna sig själv om man lyckas hålla sig.

Denna vecka vill jag egentligen göra så att jag dissar frestelserna i vardagen, medan jag samtidigt hyllar alla de människor som lyckas hålla sig ifrån dessa.


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *