Försenade bussar som är för tidiga!!!

Jag tror alla som brukar åka buss någon gång har varit med om att bussarnas avgångar inte alltid stämmer med det som står på busstabellen. Oftast är fallet så att de kommer senare än vad de ska göra, men inte denna vecka minsann!!!

Just den här veckan är det höstlov här i staden, och därför är det en mycket tom buss jag går på varje morgon. Skönt kan man ju tycka, garanterad sittplats och inga galna ungar som skriker. Men självklart påverkar ju dessa passagerarminskningar även antalet stopp på resvägen. När jag skulle in till jobbet igår till exempel, så tror jag bussen stannade på max 5 stationer på hela vägen, och detta resulterade i att den var framme ca 15 minuter tidigare än vad den skulle. Skönt för mig kan man ju tycka, men tänk på de som har räknat med att bussen kommer den tid som det står på busstabellen, och som då missar bussen för att de kommer ”För sent”? Just detta hände mig nu på morgonen, då jag kom ca 5 minuter innan bussen skulle avgå, och då på håll ser bussen lämna hållplatsen. Ska det verkligen vara meningen att man ska behöva gissa sig till om bussen kommer tidigt eller ej??? Detta resulterade i att jag fick stå ute och frysa ihjäl och vänta på nästa buss, som då istället åkte jättesakta och fick mig att komma för sent till jobbet.

En till sak om bussar jag tänkt på är hur dyrt det är! Regeringen vill att man ska åka kollektivt för att ”rädda världen”, men istället kostar en bussbiljett mer än vad det skulle kosta att ta bilen, så såklart man åker bil då! Och kan man inte lita på busstiderna så blir bilen ännu mer ett självklart val!!! Nej, nu får bussbolagen ta och skärpa till sig!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.