Förbjud uteserveringar!

apa_rokerLäser lätt fnittrande det senaste förslaget om att förbjuda rökning på uteserveringar. Alltså, jag röker inte själv men är det verkligen rätt metod det här? Vad tror bonnlurkarna som kommer med förslag som dessa att de kan åstadkomma? Att människor som gillar gift på en pinne ska ges den möjligheten UTOMHUS är väl inte för mycket begärt. Jag har extremt svårt att tro att skador genom passiv rökning utomhus är speciellt omfattande. Då finns det nog värre källor till förgiftning: avgaser från bilar, trille-tralle-trulle-E23 i käket osv.

Läser några inlägg från små hjärnsläpp som tycker förbudet är bra för att det inte är trevligt med cigarettrökning utomhus, UTOMHUS! Jag tycker inte era palestinasjalar och 40 storlekar för stora brallor är speciellt trevligt heller. Allting är relativt, något som är trevligt för en person är otrevligt för en annan. I diktaturer kan diktatorn förbjuda saker han inte tycker om. Nu lever vi som tur är i en demokrati (även om vi har en låtsas-monarki som bara kostar cash parallellt med detta) och därför är risken ganska liten att ett eventuellt förbud kommer den vägen.

För att underlätta den här debatten har jag dock kommit på en exemplarisk lösning på problemet:

Förbjud uteserveringar! Finns det inga uteserveringar kan inte någon röka på densamma. Problem solved. Som ren bonus kan nog sjukvården spara stora belopp då ett antal fall av malignt melanom undviks eftersom gästerna inte kan sitta och njuta i solen något mer. Förmodligen säljs det även mindre alkohol om folk tvingas sitta inomhus i svettiga lokaler med sitt missbruk. Fan vilken ide det här är! Det finns så många samhällsnyttiga effekter med ett förbud av uteserveringar att jag inte kan förstå att det inte redan är genomfört.


Publicerat

i

av

Kommentarer

2 svar till ”Förbjud uteserveringar!”

 1. Profilbild för Kimberly
  Kimberly

  Alltså jag skulle inte ha något emot om det gick igenom, inte för att jag bryr mig om andra röker, jag tror inte heller att jag kommer drabbas av cancer för att de röker på uteserveringen, mina hälsoproblem från deras rökning kommer fortare än så, cigarettrök triggar min astma och nej det är inget jag skaffat mig på ren jäkelskap som en del rökare tycks tro.

  Om de går undan från övriga och röker sina cigaretter så kan de sen återvända till sin plats och som bonus slipper de höra mig hosta upp lungorna.

  Nej, naturligtvis förväntar jag mig inte att folk alltid skall rätta sig efter mina behov men jag är inte den enda astmatikern här i världen och varför är deras behov av nikotin viktigare än mina och andra astmatikers behov av att andas?

  Jag håller med om att hetsjakten på rökare ibland kan bli för stor, men jag har lite svårt att tycka sådär jättesynd om rökarna som inte får röka där de vill när jag inte kan andas ordenligt, lite ego där jag vet, men jag blir jättegnällig utan ordentlig tillgång till syre.

 2. Profilbild för Jayne Cobb
  Jayne Cobb

  Hehe roligt skriven kommentar om något ganska allvarligt. Me like 🙂
  Trodde inte utomhusrökning kunde trigga någons astma… där ser man vad lite man vet ibland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *