Fildelning – samhällets fiende#1 pfft

natpiratNu ska tydligen ytterligare 15 personer anställas på heltid för hetsjakten på fildelare. Resurserna för att klämma åt våra tonåringar verkar outtömliga. Det är väl som vanligt, det stora landet i väst gnäller och vi lägger oss på rygg och lyder.

De har inga problem med våra pedofiler eller knarkare, antar att det är därför det skriks mindre på den fronten. För varje person som anställs för att jaga fildelare borde det fan anställas 10 som jagar pedofiler.

Vilket brott är mest skadligt för samhället? Finniga fjortis-Olle som hämtar hem senaste Britney Spears albumet eller äckel-Bert som ger småtjejer men för resten av livet?

4 thoughts on “Fildelning – samhällets fiende#1 pfft

 1. Eduronflux

  Tycker nog att rättsstaten äntligen tar sitt ansvar. Se huru Kalle får stryk så blodet skvätter eller Lisa blir våldtagen men ingen har tid att utreda vem som gjort det därför att Warner vill få fildelningen kväst. Se där en fin prioritering!

  Reply
 2. Björn

  Fint retoriskt (ful)trick att hävda att polisen tar resurser från våldsroteln för att jaga ”oskyldiga” tonåringar;) Jag tror säkert att vi kan avvara 15 av cirka 16 000 poliser utan att Lisa och Kalle ska behöva råka illa ut av den anledningen. Gissningsvis är det poliser som inte är patrullerande i vilket fall.

  Självklart blir alla som fildelar illegalt sura över att polisen organiserar sig så att man faktiskt kan ta sig an den typen av brott. Det blir fortkörare, bedragare och djurplågare också. Men det finns mängder av brott som inte ses som lika allvarliga som mord och sexuella övergrepp. Menar ni verkligen att vi ska sluta beivra alla brott utom de värsta?

  Reply
 3. Jayne Cobb

  ”Menar ni verkligen att vi ska sluta beivra alla brott utom de värsta?”
  Nja. Ett brott är alltid ett brott, så är det ju. För mig är det dock viktigt att veta att mina skattepengar går till sådant jag anser vara viktigt för samhället.

  Fildelning borde i mina ögon vara extremt lågt prioriterad fråga vad gäller rättsväsendet. Det här är inte rätt forum men jag hade hellre sett försök till mer långsiktiga lösningar i form av moralisk utbildning, samarbete mellan ungdomar och mediabolag osv än att kriminalisera en stor andel av alla våra ungdomar som äger en dator.

  Jag är själv inte för fri fildelning men jag förstår dem som är det. Jag har hunnit bli några år och har för det första råd att köpa den media jag behöver för det andra är jag inte uppväxt med nätet från barnsben som dagens ungdom är. Det är förkastligt att frågan blivit så viktig de senaste åren och jag är rädd för att det inför nästa val kan vara så illa att ett vallöfte om avskaffande av IPRED kan ge stolar i riksdag eller tom regering.

  Edit:
  Vad gäller retoriska trick är de lika gamla som människan själv, om inte äldre, ingen direkt ny teknik (eller unik, för den delen) jag kör med alltså.

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *