Fetma = Cancer? Bra jobbat.

feta-brudarVete fan om Max Persson bara fiskar efter uppmärksamhet nu, för det var en riktigt kass debattartikel han klämde ur sig. Man ska inte publicera det man skriver på fyllan, Max.

Jag har skrivit om det här fenomenet tidigare. Må så vara att fetma är en sjukdom, men att likställa det med cancer eller aids får mig fan att tro att skribenten i fråga lider av något allvarligare än så. Jag skrev inte med hjärtattacker där, för det är en ganska vanlig dödsorsak bland feta människor, så likhetstecknet vore väl inte helt fel ute… förutom det enkla faktum att en hjärtattack inte är en sjukdom. Det gör mig ännu mer övertygad att det är en fejkad artikel avsedd att starta en skitstorm om någon ens orkar läsa igenom eländet.

Det enkla faktum att motion och nyttig mat gör dig smal och därmed räddar livet på dig borde vara tillräckligt incitament att ge fan i fetmaten, men likt en narkoman kan alltså inte en fet person sluta äta. En mer korrekt liknelse vore alltså att jämföra en överdrivet fet person med en narkoman som inte kan hålla sig borta från sin valda stimulans. Jag tvivlar på att du springer runt på stan och kramar narkomaner och tycker synd om dem, Max. Jag ser ingen debattartikel där du försvarar dem i alla fall.

Vad fan ska en cancer eller aidspatient göra för att bli frisk? Det är bara att be till någon övre makt och sätta tron till läkarvetenskapen. Vad kan en fet person göra? GE FAN I ATT ÄTA.

Håll dig från liknelser om du inte behärskar dem, för fan. Du gör bara bort dig om du inte, som nu, bara gör folk förbannade.

PS: Som sagt var din debattartikel så jävla dum att jag fortfarande har svårt att tro att den är på allvar. Är den inte det vill jag bara som fotnot ifrågasätta din journalistiska integritet men ändå erkänna att du halvlurade mig. Menar du ändå allvar kan du dra åt helvete, läsa hela inlägget igen och bortse från mitt post scriptum.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

20 svar till ”Fetma = Cancer? Bra jobbat.”

 1. Profilbild för Whatever
  Whatever

  Eller så kan du växa upp och inse att det inte är så enkelt som att ”GE FAN I ATT ÄTA”!

 2. Profilbild för Jayne Cobb
  Jayne Cobb

  Jag måste nog hålla med Willie här. Jag har lite övervikt och det beror på att jag ätit för mycket mat, godis å annat skräp. Äter jag mindre än jag förbrukar går jag ner. Äter jag mer går jag givetvis upp. Så enkelt är det faktiskt rent teoretiskt. Det tror jag inte man behöver vara speciellt vuxen för att förstå.

 3. Profilbild för Tobbe
  Tobbe

  Skulle man vara tvungen att svälta hela sitt liv för att inte vara fet så vill jag inte vara smal, som tur var upptäckte jag hur man kan äta fler kalorier och röra sig mindre och ändå tappa all övervikt, nämligen genom att ge fan i socker och stärkelse, dvs kolhydrater, såväl läsk, godis och kakor som bröd, pasta och potatis. Riktigt feta människor är sockerkänsliga, slutar man äta kolhydrater slutar man lagra fett. Ska man ”kaloribanta” med tallriksmodellen som fet så får man äta så lite att man inte kan leva ett värdigt liv.

 4. Profilbild för Jayne Cobb
  Jayne Cobb

  Hehe huvudet på spiken, Tobbe!
  Mat är gott och ett av livets glädjeämnen. Att sitta och käka nått jävla obskyrt pulver hela livet skulle jag bara inte palla med. Jag tror också att en drastisk minskning på kolhydrater gör underverk, även om jag själv gärna käkar pasta då och då.

  Jag har jävligt svårt att tro att vi blev skapade att tycka att fett är gott om det hade varit farligt för oss. ”Men vi tycker ju socker är gott också”, säger då något Einsten-wannabe. För länge sen när vi reste oss upp och började gå på två ben fanns det inte speciellt mycket kolhydrater att få tag i, därför tog inte evolutionen hänsyn till att det också är gott med socker. Jävla skit att godiskungen kom efter evolutionen. 🙁

 5. Profilbild för Tobbe
  Tobbe

  Stämmer som du säger i princip, dock finns det en evolutionär anledning till att vi gillar söta saker, kolhydrater är fettlagrande och fettlagring var nödvändig för överlevnad för grottmänniskorna, om sommaren kunde de komplettera det animaliska fettet med frukt och söta bär så att de kunde lagra en del fett för att klara en vinter av köld och svält. Vi är inte biologiskt anpassade för att ha tillgång till kolhydrater året runt (och allra minst i form av spannmål eller raffinerat socker) och därför blir vi överviktiga. Intressant är att detta är en bortglömd sanning, att banta genom att strypa kolhydratsintaget var vardagsmat med lyckade resultat förr i tiden, kolla igenom gammelfarmors kokböcker till exempel, en minskning av kolhydraterna är vad som rekommenderas till överviktiga, och övervikt var inget större problem förr, sen kom fettskräcken på 50-talet, och sen dess har fetmaepidemin skjutit i höjden, det är ingen slump.

 6. Profilbild för Willie Logan
  Willie Logan

  Hela artikeln handlade om att fetma inte är likamed cancer eller aids bara för att det är en sjukdom. Jag tyckte det var en åt helvete dum jämförelse. Något ”Whatever” inte fattade, men han är väl så fet att hjärnan tryckts ihop, antar jag.

  Jag blir hellre fet än får cancer, för det förstnämnda är lite lättare att göra något åt. Det kan ingen säga emot, inte ens det största bantande fettot i världen.

 7. Profilbild för Dylan Klebold
  Dylan Klebold

  ”Ge fan i att äta”. Du har verkligen tänkt till här. Klarar du av att knyta dina egna skosnören på morgonen, geni? Willie-boy, jag känner några som behandlats med framgång för cancer, men inte blivit av med sin fetma. Men det är klart du skriver som du gör, det är ju mer PK att hacka på feta än cancerpatienter som inte botas, trots att de sistnämnda kan dra nytta av forskning som pågått i åratal och som det satsats miljarder på. Beviset på att du och andra PK-tomtar inte har en aning om hur det ser ut i verkligheten, eller behöver du fler?

 8. Profilbild för Willie Logan
  Willie Logan

  Oj då, här kom det ännu en idiot som fått sin feta tå trampad på. Är du så jävla pantad att du tror att det är lättare att bli av med cancer än fetma? AIDS då? Den liknelsen lyckades krönikören också få ur sig. Men visst, får du hellre en dödlig sjukdom än fetma får du stå för det.

  Bespara mig ytterligare kommentarer bara, speciellt om de kommer innehålla någon bullshit om att fetma också är en sjukdom som kan leda till döden. Skriv till Anna Skipper då, om det är så jävla illa.

 9. Profilbild för Jejje
  Jejje

  Fetma är inte en sjukdom typ cancer. Däremot är Fetma en sjukdom typ alkoholism. Båda sidor har altså lite rätt!

 10. Profilbild för Willie Logan
  Willie Logan

  Jag vete fan. Jag skrev att fetma är en sjukdom ”typ” narkotikaberoende (vilket kan liknas vid alkoholism) samtidigt som jag skrev att det inte är en sjukdom ”typ” cancer. Alltså har jag helrätt enligt ditt resonemang! Woohoo!

 11. Profilbild för EH?!
  EH?!

  “GE FAN I ATT ÄTA”!
  Ursäkta, men vad fan snackardu för skit? Ska vi bota en sjukdom genom att införa en annan? Det är inte bara att ge fan i att äta, äta är något vi MÅSTE göra och är du då mat/sockerberoende är det jävligt svårt att göra. En alkolist kan sluta helt, en heroinist med. Men en fet människa kan inte sluta med sin drog, utan måste ha den dagligen.

  1. Profilbild för Willie Logan
   Willie Logan

   Tur att du var ett sånt jävla geni då, EH?!… här har jag suttit och trott att man klarar sig utan mat, också kommer du med nya rön. Visst, DU påstår att man måste äta för att överleva, men jag vill nog fan se bevis för det först. Kan du skicka en länk till någon vetenskaplig undersökning som visar på det, för jag tvivlar. Samma sak med alla som säger att man måste andas också.

   För att göra idiotförklaringen av dig fullständig måste jag bara fråga… varför kan inte en sockerberoende person sluta med socker lika lätt som en heroinist eller alkoholist slutar med sitt stimulantia? Det är väl för fan bara att skaffa lite jävla karaktär.

 12. Profilbild för wise

  Det enklaste är nog att aldrig sluta med uppfinningen lördagsgodis.

 13. Profilbild för Eva
  Eva

  Vilket snille!
  Säger du samma sak till dom som har drabbats av KOL?
  eller som dör i lungcancer efter 30-40 års rökande?
  Är du kanske till och med är medlem i livets ord – där all form av sjukdom är ett straff från gud?

 14. Profilbild för Jayne Cobb
  Jayne Cobb

  Haha, livets ord! Det finns få personer, om ens någon, vilka skulle passa in i livets ord så dåligt som vad Willie skulle göra.

  Att någon dör i lungcancer pga. rökning är inte speciellt skoj. Däremot är det jävligt självförvållat. Personen kanske inte valt att dö men alla vet att rökning är farligt och många gånger dödligt. Kol och lungcancer medelst rökning är självinducerade sjukdomar så vad är ditt problem egentligen, lilla Eva? Om du eller någon bekant nu lider av det är det bara att beklaga men säg inte att beskedet kom som en shock. Du visste att det här kunde hända. Du visste det varje gång du drog upp en ny pinne och satte eld på den.

  Klubben för självömkan har en annan adress och innehåller troligen inte termen ”uppretad”.

  Innan du börjar spekulera i andra personers intellektuella förmågor bör du nog genomföra en viss självsanering 🙂

 15. Profilbild för TwoFeet

  Ge fan i att äta ^^ rätt sagt, själv var jag väl lite mer aggressiv men ändå 😛

 16. Profilbild för aa

  Tjockisar, samhällets stoppklossar

 17. Profilbild för ETETEThelatiden
  ETETEThelatiden

  Allt kan motarbetas eller fixas till förutom riktad skottlossning från många håll samtidigt , tror man att någon vill frivilligt åka dit på sån fetma??? Problemet har mycket att göra med de franska recepten!

 18. Profilbild för Jenny
  Jenny

  Det finns också de som blir väldigt ”stora” pga sjukdom eller medicinering. Jag lider själv av en kronisk sjukdom som kräver behandling med kortison. Kortisonet har fått mig att bokstavligt talat ”svälla upp som en ballong” trots bra kost och motion.

  Sluta klaga på överviktiga! Man vet aldrig skälet till varför en person är överviktig!

 19. Profilbild för Thorda
  Thorda

  Jag har läst och skummat igenom de kommentarer som skrivits här och kan genom dem konstatera att okunnighet och viljan att skapa debatt är den s,k den röda tråden :=) Fetma är en sjukdom i nästan alla fall c,a 87% av de fall av fetma som idag behandlas är av ärftlig eller sjuklig form De resterande 13% skall enligt studie bero på osunt leverne Enligt de studier som forskare på b,l,a Umeå,karolinska och Lunds uneversitetsjukhus kommit fram till

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *