Fartsniglarna då?

fartsnigelFörsäkringsbolaget If har gjort en undersökning som visar att 9 av 10 kör för fort någon gång. 46% kör för fort minst varannan gång de sätter sig bakom ratten. 100-150 dödas varje år av för höga hastigheter.

Varför gör aldrig någon en undersökning om hur många som kör för sakta? Jag är ganska säker på att alla sniglar i trafiken ger upphov till ganska många olyckor, främst i form av att de irriterar sina medtrafikanter så till den grad att en olycka blir oundviklig. Det finns så otroligt många källor till irritation i trafiken att jag är benägen att tro att detta orsakar mer olyckor än vad hastighetsöverträdelser gör.

Att köra om en snigel är inte alltid det lättaste, läs ett tidigare inlägg vi gjort i ämnet. Eller vad sägs om konsten att inte kunna köra i en rondell som folk? Päronsvängar och trafikljus är också situationer där mängder av farliga olyckor uppstår, inte pga hastighet utan snarare orsakade pga idioti.

Nej, fart dödar inte, idioti gör.


Publicerat

i

av

Kommentarer

2 svar till ”Fartsniglarna då?”

 1. Profilbild för Björn
  Björn

  Fart gör det lättare för idioter att döda.

 2. Profilbild för Jayne Cobb
  Jayne Cobb

  ”Fart gör det lättare för idioter att döda.”
  Ja

  En körkunnig normalt funtad människa som lärt sig att förstå flödet i trafiken är inget farligt för trafiken. Ovanför och under den här kategorin finns människor som är farliga för trafiken. Fart dödar definitivt men min frågeställning är varför det aldrig görs några undersökningar om dess motpol.

  En förare som förstör det normala trafikflödet genom att köra extremt långsamt är högst sannolikt också många fatala trafikolyckors ursprung.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *