Faceboot.com – självspark via nätet

Då har det alltså hänt igen. En slumpmässigt utvald flicksnärta från den förlorade generationen har fått sparken. Detta är förfärligt! Hon hade ju bara råkat skriva till hela världen att hennes jobb sög. Allvarligt talat undrar jag vad hon hade förväntat sig? Löneförhöjning?

Här  följer några intressanta citat:

”De snokade runt och gick igenom precis allt. Jag tycker det är riktigt tragiskt, de är så småaktiga att det får dem att se dumma ut.”

Vilket framställer någon som mest dum: Att läsa vad en person lagt ut till hela världen eller att vara personen?

”Det suger. Allt jag får göra är att riva papper, slå hål i papper och kopiera papper”

Tja, det verkar onekligen som du fått arbetsuppgifter utifrån den intelligens du besitter.

”Själv säger Kimberley Swann att hon aldrig ska ha uppgett vilket företag det handlade om och att hon var nöjd med sitt jobb.”

Det finns 17st Kimberley Swann på Facebook i hela världen… Dessutom, är man nöjd med sitt jobb verkar det vara ett något märkligt sätt att förmedla det på.

”De flesta arbetsgivare skulle aldrig drömma om att följa efter sina medarbetare till puben för att kolla om de gnällde över jobb för sina kompisar. ”

Intressant liknelse. I pubfallet handlar det om 3-4 personer, kanske. I Facebook-fallet snackar vi i princip hela den moderna världen.

”Bara för att det är möjligt att snoka i privata konversationer nu för tiden, är det inte hälsosamt att göra det, säger han.”

Den här meningen kan jag inte förstå på något sätt i sitt sammanhang. Hur är det inte hälsosamt att snoka i privata konversationer i det här fallet? Det var inte arbetsgivaren som fick sparken, det var den anställde som hade den privata konversationen. Det kanske är ett dolt hot! Ge flickan sparken och förbered dig på att bli torterad!

Slutligen kan jag inte förstå hur man frivilligt vill sitta som en ledsen liten labrador och posera inför kameran när man själv varit personen utan intelligens.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

12 svar till ”Faceboot.com – självspark via nätet”

 1. Profilbild för Thomas Olausson

  Tack för omdömet på er förbannade sida (hoppas att jag inte blir den ende som förstår min ordlek nu).

 2. Profilbild för Anders

  Satan vad du verkar butter.

  Klart att det kanske inte var så smart utav flicksnärtan att publicera dessa inlägg där chefen och kollegorna kunde titta, men hur många har ett sådant enormt intresse av folks Facebookstatus att man sparkar någon bara för att de skrivit något buttert? Sen har jag lite svårt att förstå varför du skriver att det bara finns 17 personer med samma namn på Facebook? Är det för att hon har fått publicitet nu eller för att hon skrev en massa trams om sitt (f.d.) arbete som du nämner detta? Jag misstänker att det inte var så många som såg de här meddelandena innan hon kröp iväg till aftonblaskan och grät nämligen, så det är väl ganska ointressant egentligen.

  Kul att du verkar ha en sådan dystopisk attityd. Jag ska nog bokmärka din blogg och förbereda mig på fler skratt. 😀

 3. Profilbild för Agilitydream

  Hej, jag läste att du blev störd av en annonsgrejja – som du beskriver det – i min blogg. Den enda plasts i bloggen där det ska finnas annonser är i den högra spalten. Jag skulle verkligen vilja att du tar en skrämdump och visar hur det ser ut för hos mig finns inga google-annonser i inläggen.

 4. Profilbild för Jayne Cobb
  Jayne Cobb

  Thomas O: Jag hänger med på din ordlek!

  Anders: Jag och min vapendragare Willie Logan är av naturen överdrivet buttra. Jag tackar allra ödmjukast för ”dystopisk”. Vi är stora fans av dystopisk film och litteratur. Måste klämma in det någonstans på bloggens beskrivning.
  Jag har också lite svårt att förstå varför jag skrev att det bara finns 17 personer med samma namn på Facebook. En anledning var att hon påstod att hon inte skrev vilken arbetsplats gnället rörde sig om på facet. Finns det då bara 17 personer i världen registrerade med det namnet på Facebook, ja då är sannolikheten ganska liten att fler med samma namn och ålder bor i samma stad som henne. Hennes chef som troligen har en obskyr hobby i att surfa runt på FB och spana in sina unga anställda hittade troligen hennes profil ganska enkelt. Sedan var saken biff så att säga.
  Du är varmt välkommen tillbaka! Vi hoppas kunna leverera mängder av glada och arga miner framöver. Vi tycker om att skapa debatt med glimten i ögat helt enkelt.

  Agilitydream: Screenshot mailat enligt önskemål. Det såg likadant ut idag.

 5. Profilbild för Anders

  Ah, då förstår jag. Jag tyckte mest att det var kul att läsa bloggen faktiskt och jag kommer absolut att följa den regelbundet. Bitterfittor is the shit. xD

 6. Profilbild för Agilitydream

  Det är Google Chrome som visar sidan fel. Prova med IE, Firefox eller Opera så ska du se hur siden egentligen ska se ut. Jag har alltså inte valt att lägga annonserna på detta idiotiska vis utan det är Google idiotiska webbläsare som visar sidan fel. Skrota Chrome och kör med Firefox istället.

  Jag tycker du ska ändra texten om mig i ditt inlägg. Det låter nämligen som att du tror att jag lagt annonserna där med flit för att få fler klick vilket är helt jävla fel!!

 7. Profilbild för Anders

  Naaaaaw. Nu blev hon ju ledsen i ögat. :'(

 8. Profilbild för Jayne Cobb
  Jayne Cobb

  Agility: Chrome är det bästa som hänt sedan Mosaic såg dagens ljus!
  Jag har i detta fall redigerat artikeln. Det är knappast ditt fel att det såg ut som det gjorde. Däremot var meningen egentligen skriven med en hel näve ironi, vilket jag tror de flesta som läste förstod. Jag väcker gärna debatt och diskussion men det är tämligen meningslöst att göra det kring en teknikalitet som att Chrome renderar sidan fel.

 9. Profilbild för Agilitydream

  Jag förstod att du var ironisk. Tolka inte mina kommentarar som att jag vill kritisera eller vara elak. Fattar inte att Chrome visar så himla fel. Har du stött på några andra sidor som sett galna ut när du surfat runt med Chrome? *peace*

 10. Profilbild för Jayne Cobb
  Jayne Cobb

  Nej jag har inte stött på något annat skumt med chrome förutom att skiten inte lirar med försäkringskassans bank-id-login när jag skall hantera barn ibland.
  Kritisera är coolt, det måste vi alla göra för att utvecklingen skall gå framåt! Som du säkert sett är vår blogg rättfram och vass. Ska vi ge gäller det självklart att vi måste kunna ta.

  Det är riktigt rolig ironi i att google som gjort chrome inte kan visa sina egna annonser rätt 🙂

 11. Profilbild för Frida

  Hände det inte i USA menar du? nämen ojdå… Oh well, så fel man kan ha. USA var annars en bra gissning.

 12. Profilbild för Jayne Cobb
  Jayne Cobb

  USA var en extremt kvalificerad gissning! Det är faktiskt förvånande att det inte var där det hände. Bitska chefer och anställda som inte tänker speciellt mycket har blivit lite av USA’s signum. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *