Facebook förstör för sig själva

Facebook måste vara ett av världens största nätverk där folk kommunicerar och delar med sig av sin vardag på. Det skulle inte förvåna mig om det fanns fler människor som fanns på Facebook än som bloggade. Jag själv var i början väldigt anti-Facebook, då man såg hur fast folk blev i det. Man var tvungen att ständigt vara uppdaterad om vad andra gjorde, man satt fast vid diverse spel och man kommunicerade med sina vänner mer via det blåa nätverket än i verkligheten. Till slut blev jag så uttjatad att jag tänkte att jag får väll prova. Så jag gjorde ett konto och upptäckte att man verkligen kunde hitta i stort sätt alla man kände där. Genast började jag självklart spela spel såsom Farmville där det krävdes att man loggade in flera gånger om dagen för att skörda sin säd och mata sina djur.

Detta var för ca 2 år sedan och under den tiden har mycket hänt både med mitt beteende på sajten och med sajten i sig. Den senaste tiden har det skett en mängd större förändringar på sidan och nu är det nästa så mycket nytt och onödigt att man blir galen. Man ser nu ALLT som alla gör när de sitter vid datan: vilken musik de lyssnar på, varenda liten sak de gillar eller kommenterar och man kan själv inte styra över om man vill visa detta eller ej. Denna funktion tycker jag är helt idiotisk. Jag vill inte behöva visa hela världen att jag kommenterar någons inlägg eller gillar en bild, och definitivt inte vad för musik jag lyssnar på. Utöver detta kan man inte längre läsa alla inlägg i kronologisk ordning, utan i ”popularitetsordning”. Bara för att någonting har kommenterats av alla andra betyder väl inte det att det är jätteviktig info för mig!!!


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *