Dyrast är inte alltid bäst

Någonting jag kan irritera mig ganska ordentligt på ibland är folks fixering vid märken när det kommer till att köpa saker. Jag är uppväxt i en familj där vi varit väldigt prismedvetna och i många fall tagit det mer ekonomiska alternativet när man till exempel gått i matbutiken. Det har inte varit så på allting, men på de produkter där märke inte spelar någon större roll, såsom pasta, mjölk eller andra basvaror. Minns att jag tyckte min sambo, som växt upp med andra värderingar, var jättelöjlig när vi gick i butiker ihop när vi först flyttade ihop, då han agerade på ett helt annat sätt och enbart valde produkterna med det mest kända varumärket.

Det är lite galet hur märkesfixerade en del människor är. Jag minns så väl när vi var små och jag och min syster skulle köpa glass i kiosken. Istället för att fundera på vilken sort hon var sugen på så tittade hon på prislapparna och köpte den dyraste glassen – i tron om att den var mycket godare än de billigare. Eller på högstadiet då alla killar gick runt med ett par speciella jeans som kostade tusentals kronor – för att media sagt att det var dem enda byxorna som dög. Är det verkligen så produkter marknadsförs idag?

Likaså när jag nu i vuxen ålder skulle köpa barnvagn till mitt första barn. Vi kikade runt och fastnade för en riktig budgetvagn som låg en bra bit under halva priset jämfört med de klassiska märkena. De flesta antog då att detta bara var skit och sågade vagnen totalt bara på grund utav att det var ett okänt märke med en låg prislapp. Drygt 1½ senare är vi fortfarande lika nöjda med vagnen som när dottern åkte sin första tur i den.

Så tänk efter en extra gång, så kan du faktiskt spara en del slantar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *