Dubbel parkering – halv intelligens?

parkering1Vi normala människor vet att parkeringar i regel är inramade med rektanglar. Tanken med det systemet är att fordon skall placeras innanför rektangeln. Tyvärr finns det även här exempel på klent begåvade människor som är av den uppfattningen att så mycket som möjligt av bilen skall vara utanför rutan.

De flesta av oss har nog råkat ut för det: Du har bråttom till en affär, det är lönedag och varenda jävel är ute med sina bilar. Efter en kvarts cruisande finner du till slut vad som ser ut som en ledig parkering. Glädjen går dock snart över i frustration och ilska när du inser att bilen bredvid ställt sig så jävla idiotiskt att du inte kan komma in. Hur är folk beskaffade när de parkerar så här? Jag kan bara komma på tre orsaker:

parkering2Arrogans. Vissa människor tycker att de själva fyller en viktig samhällsfunktion. Därför har de rätt att bete sig precis hur de vill, dubbelparkeringar inkluderade. Den här sortens människor är de jag skyr mest av alla. Klicka på bilden till vänster för en förstorning och läs vilken behandling en av dessa idioter fått. Härligt att se att en irriterande situation kan leda till något konstruktivt och roligt!

synfelSynfel. Att man råkar parkera lite tokigt vid första försöket är högst normalt. De flesta med fullgod syn inser dock sitt misstag så snart de kliver ur bilen och rättar till missödet på ett litet kick. Ser man inte att man står över linjen är det förmodligen dags att gå till en optiker och fixa lite nya glasögon, polera hornhinnan och kanske hälla i en ögondroppe eller två. Syntest brukar dessutom vara gratis så vad fan tvekar ni på?

gammal_manDemens. Det finns människor i trafiken, som kör bil, som troligen inte ens vet att de kör bil. Ibland parkerar även dessa individer. Kommer man inte ihåg vad ens egen fru heter så är det nog svårt att klandra dem för att inte fatta att syftet med en parkeringsruta är att stå inom den.

instruktionVad kan vi göra åt samhällsproblemet dubbelparkering? Egentligen inte speciellt mycket. För att stilla din sinnesfrid kan du dock skriva ut bifogad mall och sätta i dubbelparkerarens ruta, gärna med hammare och spik.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *