Cyklister – ett säkert vårtecken

126556_critical_RED_Den vita, och ibland gula sörjan benämnd snö har smält undan. En och annan fågel har börjat kvittra, det sjuder av nedsotade tussilago i vartenda dike längs motorvägen. Våren har fanimej kommit! Hade jag varit kristen hade jag troligen bett en ordentlig tackbön vid det här laget. Ett halvår av mörker, kyla, 47 lager kläder, ett evigt skrapande av rutor, är över! Haleluja! Prisa eh nånting!

Som vanligt får man dock inte glädjas fullt ut. Lika säkert som att flyttfåglarna stolt flyger i parad tillbaka till Sverige, lika jävla säkert är det att en hel drös riktiga idioter släpar ut sina tvåhjuliga fordon. Många cyklister kan cykla och har väl utvecklad kunskap i trafikvett, jag är inte ute efter er uppmärksamhet den här gången. Tyvärr finns det jävligt många som totalt saknar denna typ av vett och troligen all annan form av vett också för den delen.

Tävlingswannabecyklister i duett

Den här typen av cyklister förekommer alltid två och två, ibland är de fler. Iklädda trikåer som kanske passade för 10 år sedan men som numera endast avslöjar en diet av alldeles för många måltider på gyllene måsen far de fram.

De besitter en fenomenalt enastående förmåga i att identifiera vart det är som mest fordonstrafik. Givetvis placerar de sina arslen på sina cyklar just där. Vart annars?

Störmoment #1: Idioterna bara MÅSTE cykla i bredd, att de utgör ett stort hinder i trafiken har de uppenbarligen inte en jävla aning om. Att flytta sig när det kommer fordonstrafik är totalt uteslutet, fordonen har ju faktiskt bromsar!

Störmoment #2: Att träna är som bekant nyttigt, men allvarligt talat: har du 30kg övervikt är det fan inte speciellt fagert att spänna på sig en tight trikå.

Är du en tävlingswannabecyklist har jag följande rekommendationer till dig:

När det kommer ett fordon bakom dig och din rotepartner, se för i helvete till att den av er som är ytterst går åt sidan. Antingen framför eller bakom partnern. Jag lovar, du kommer få avsevärt högre smärta i rektum än vad kofångaren på en 5-tons lastbil får.

Har du svårt att förstå att du är i vägen finns det cyklar i närmsta sportaffär som faktiskt inte rullar iväg när du cyklar på dem! De benämns populärt motionscyklar.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *