Curlingföräldrar som skapar irritation hos andra föräldrar

Alla har säkert någon gång råkat ut för barn som härjar och springer omkring i affären eller på restaurangen. De flesta känner igen scenariot: barnen knuffas i kön, eller kladdar med sin glass på dina nytvättade chinos, medan föräldrarna passivt står i bakgrunden och nästintill lägger huvudet på sned inför åsynen av sina små telningar.

Ibland händer det att detta drömska leende byts ut till en surt hopsnörpt mun, då en främmande person på ett vänligt sätt uppmärksammar föräldrarna på barnens beteende. Är denna person också förälder, och dessutom vänder sig direkt till barnen – kan omgivningen räkna med en besk kommentar från föräldern vars barn blivit tillsagda.

Ytterligare en intressant företeelse hos dessa föräldrar är att de inte sällan ”kastar sten i glashus”. De är såna som kan uttala sig negativt om en bekants familj som är vegetarianer, medan de själva står och förbereder en LCHF-middag till sina barn.

Nu ska man givetvis inte hårdra, och alla föräldrar kan ibland hamna i en prekär situation. Skillnaden med curlingföräldrar är dock att de anser att det aldrig uppstår prekära situationer med deras barn.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *