Blinkers och rondeller

rondell
För Helge är den här bilden lika abstrakt som konst av Picasso är för oss andra

En rondell eller cirkulationsplats är för somliga något av det mest avancerade och konstiga man kan stöta på här i livet. Antagligen skulle det med lätthet gå att skriva en hel bok om olika förseelser som kan inträffa i en rondel. Den här gången tänkte jag ta upp ämnet blinkers, något många verkar ha svårt med i en rondell.

Med din blinkers visar du åt vilket håll du tänkt åka. Det kan fan inte bli lättare än så. Blinkar du åt höger, ja då har du tänkt åka höger. Det jag inte kan fatta är hur andra inte kan fatta hur enkelt det är att få andra att fatta att du fattat att den andra fattat att använda sin blinkers. Fattar du?

Det finns folk som är så snedställda i skallen att de tror att när de blinkar vänster betyder det att de ska åt höger. De flesta av dessa spån brukar hänga med när de kommer till rondellen och ska nästa höger. Då blinkar de höger. När det blir en lite mer avancerad manöver, som att åka rakt fram i rondellen, ja då blir det total mental kollaps. Häromdagen fick jag själv bevittna en magnifik mental härdsmälta. Vi kan kalla honom Helge.

Helge, ett russin i sina bästa åderförkalkade år, närmar sig rondellen och jag ligger bakom. Om du tänker dig den här rondellen som en fyrvägskorsning så skulle jag vänster. Helge ligger framför mig. Helge inleder sin rondellkörning med att blinka höger. Vi passerar första höger, Helge svänger inte av men fortsätter blinka höger. Vi passerar det som i en fyrvägskorsning skulle vara rakt fram, Helge blinkar fortfarande höger men svänger givetvis inte av. När vi är framme vid min avfart i rondellen visar det sig att det är samma avfart som Helge skall ta. För att tydligt markera sina avsikter i trafiken blinkar nu Helge vänster och sedan åker den gamla draken ut ur rondellen.

Helge borde uppenbarligen inte ha körkort. Förmodligen borde han inte heller få ha en cykel. Vid närmare eftertanke borde nog Helge få bo på ålderdomshem och vattna katten och klappa blommorna.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *