Att stressa

Har ni tänkt på det där med att stressa. Varför gör man det egentligen? Alla vet vi ju att det inte är bra varken för huvudet eller kroppen att stressa upp sig över allting man ska, vill eller måste göra. Det är helt enkelt ett negativt beteende.

Vad ska man då göra för att slippa stressa? Planera bättre? Även ett väldigt planerat liv kan vara stressande. Jag gillar att just försöka planera mina dagar, men det gör inte mitt liv mindre stressande, till och med mer ibland. Har man ett schema att följa och dina planer plötsligt förstörs, vad händer inte då än att stressen kommer spökande. Hur ska jag nu lösa mitt planerade schema?

Om man istället försöker ta det jättelugnt och skjuta fram allt för att slippa stressen just nu, blir det istället så att en enligt mig ”mega-stress” sedan kommer till dig istället.

Vad är då egentligen lösningen på problemet? Det vet jag tyvärr inte. Men vad jag vet är att jag tycker stress är en väldigt dum sak som till och med kan göra folk sjuka i vissa fall.

Ett tips när du stressar är att göra saker du tycker om, till exempel idrotta eller titta på en match med ditt favoritlag eller favoritspelare. Nästan varje dag finns det någon match att titta på inom någon sport.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *