Att skjuta sig själv i pungen

”Skjuta sig själv i foten.”
Att som en del av ett argument eller diskussion utföra en handling som syftar till att stödja den egna ståndpunkten, men vilken får till följd att man ser ut att ha gjort bort sig.

Kommuner runt om i landet har börjat varsla och faktiskt även säga upp lärare. Var tredje kommun har varslat, mer är att vänta. Det här kommer givetvis få katastrofala följder för vårt samhälle.

Det första som slår mig är det vältummade uttrycket: ”Att skjuta sig själv i foten”, men det räcker fan inte till i det här sammanhanget. Ett skott i foten läker med tiden. En laddning bly i kärlekspåsen ger ofruktsamhet med framtida men och konsekvenser som följd.

Jag är rädd för att detta på sikt underminerar vårt välfärdssamhälle. Sämre bemedlade föräldrar tvingas skicka sina barn till en underbemannad skola. De lärare som fortfarande har jobbet kvar får undervisa överdimensionerade klasser. Att lära ut samtidigt som farhågor om att själv snart förlora jobbet mal i skallen är ingen delikat uppgift. Välbärgade föräldrar ordnar givetvis olika former av stödundervisning eller skickar ungarna till exklusiva privata skolor. Klasskillnaden är då ett faktum.

Om 15-20 år står vi där igen. En hel generation ungdomar skall ut i arbetslivet. Problemet är att de fått undermålig utbildning, de känner sig svikna av samhället och många är troligen inte ens intresserade av att arbeta.

Kommunerna behöver spara pengar. Jag förstår det men spara för i helvete inte pengar genom att sätta vår barns framtid på pottan. Mycket här i livet handlar om prioriteringar, prioritera rätt för fan, du kommunfullmäktige som råkar läsa det här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *