Att köra om en idiot

omkorning
Tänk om det vore så här 🙂

För det första vill jag uppmärksamma allt tjat om hur lite tid man tjänar på att köra om. Hur många är det helt allvarligt som bryr sig om detta faktum? Att köra om någon gör man för att man vill förbi helt enkelt, hur svårt kan det vara?

Nu till idioten. Ponera att du ligger på landsvägen en mulen sensommardag, vägbanan är torr, solen är gömd bakom en ridå av smog eller i bästa fall vanliga moln. Du cruisar på, livet leker och radion spelar en försmädlig sång av Per Gessle. Humöret är på topp och du bara längtar att komma fram. Med farthållaren inställd på 100km/h kan det inte bli enklare och bekvämare att köra bil.

Snart har du kommit ikapp en bil som kuttrar fram i maka takt. Närmare bestämt ligger smartingen och kör i 70! ”Vafan!” tänker du, humöret växlar från code yellow till code red på en nanosekund. Du ser en mötande bil en bit fram, det är dock raksträcka och du kan gott och väl köra om utan att reglera hastigheten.

”Klick-klick, klick-klick” laglydig som du är (sånär som på någon extra km/h för fort) blinkar du för omkörning.

DÅ HÄNDER DET!

Personen som i sin barndom fick leka i betongsandlåda med spadar av jello ökar farten! Idioten har upptäckt att han (det nämligen alltid en man) håller på att bli omkörd och detta kan inte hans psyke acceptera!

”MEN VAFAN!” säger du högt för dig själv och ökar farten rejält. Föga hjälper det eftersom idioten gör likadant. Nu börjar du tveka om du hinner köra om innan det blir farligt. I idiotens backspegel skönjar du ett flin dubbelt så brett som det Heath Ledger har i ”The Dark Knight”.

Avgrundsvansinnig får du ge upp. Du bromsar in och viker tillbaka till din position bakom idioten. Den mötande bilen passerar, tyvärr följer 4 mil av krokiga vägar och konstanta möten. Som grädde på moset har idioten, antingen av ren idioti (troligt) eller på rent jävelskap (också troligt) saktat ner till maka 60-70 igen.

För det första är det olagligt att bete sig på det här sättet. För det andra utsätter sig idioten för en extremt våldsbenägen risk om ni nu genom Guds (o)försyn har samma slutmål. Jag blir så jävla trött på folk som beter sig såhär. Om du som läser detta tillhör kategorin idiot: Acceptera att du kan bli omkörd så slipper du känna dig träffad i inlägg som detta!

Onödigt vetande #4

Två sjukdomar står för ca 90 % av samtliga fall av demens:

  • Alzheimers sjukdom, 60-70 %
  • Vaskulär demens, 20-30 %

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *