Att förlora i spel

Att inte vinna när man spelar spel av olika slag är någonting som man ibland kan bli riktigt uppretad över. Tänk dig att du sitter och spelar bingo och endast har en siffra kvar för att få full rad. Du sitter där och hoppas på att just det nummer som du behöver ska ropas ut. Innan detta hinner ske så lyckas någon annan få bingo och spelomgången är då slut.

En liknande irritation kan ske om du till exempel befinner dig vid pokerbordet och spelar en allvarlig match där det bara är du och någon enstaka spelare kvar. Du har bra kort på handen, men känner ändå att du inte har full koll på var du har din motståndare. Utifrån dennes vågade satsningar så drar du slutsatsen att den har bättre kort än dig och du väljer att lägga dig för att inte riskera att åka ur spelet. När din motståndare då visar sina kort så visar det sig att denne egentligen inte haft någonting att vinna med på sin hand, utan endast lyckats vunna tack vare sin sluga taktik. Jag tror inte någon skulle klara av att hålla masken för att dölja sin besvikelse vid ett sådant tillfälle.

Hos vissa människor så kan en liknande irritation även uppstå när man spelar mindre seriösa spel. Till exempel finns det dem som inte kan hålla sina nerver fullt i styr om de förlorar på Monopol eller blir knuffad när man spelar Fia med knuff. Många brukar tänka att de när dem spelar tillsammans med barn är extra snälla och låter dessa vinna, men ibland kan de till och med krävas att man gör så mot vuxna människor för att behålla husfriden.

Men då kommer frågan, hur är man då en bra vinnare mot en motståndare som är en dålig förlorare? Ska man låtsas som ingenting och inte alls fira sin seger, eller ska man ta ut sin lycka i smyg när personen i fråga inte ser. Om du vinner en riktigt stor summa pengar på något casinospel så anser i alla fall jag att du har all rätt att glädjas för detta, vare sig dina motståndare gillar det eller inte.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *