Äntligen kommer det kanske!

radiotjanst_logga

Nazisterna kände att det var dags att uppdatera sin logotyp efter att den förra fått en lite negativ klang.

Nu kanske Radiotjänst äntligen har kommit på ett sätt att mjölka licenspengar ur folk som inte ens har TV! Skåda genidraget! Webb-TV gör nämligen vilken dator som helst till en TV-mottagare, så det är bara att bolagen börjar streama. Antagligen hoppar SVT på idén fort utav bara helvete, för det gör ju att de får möjligheten att skapa ännu fler kvalitetsprogram som passar alla. Jag vet att folk brukar säga att de inte tittar på SVT och därför inte borde betala licens, men det är bara skitsnack. Det kan jag bevisa bara genom att kolla på kvällens tablå på SVT1, den 6:e februari 2009:

18:15 – Go’kväll

”Magasin. Skådespelerskan Pia Johansson bjuder fyra gäster på önskemiddag. Gruppen Eldkvarn står för musikunderhållningen. Anna-Karin Ferm och C-G Karlsson tipsar om aktuella böcker och filmer.” Det här programmet har ju för fan nåt för alla, och dessutom utan reklam! 45 minuter underhållning där man får se andra äta mat och Eldkvarn! Film och boktips! Jag är såld!

19:00 – Kulturnyheterna

”Kulturnyheter för dig som är insatt i kultur men även för dig som vill veta mer.” Det innefattar fanimej hela Sveriges befolkning, för antingen är du redan insatt eller också vill du veta mer. Alla vill veta mer. Speciellt när det gäller kultur.

19:15 – Regionala Nyheter + Rapport med A-ekonomi

Det här talar fan för sig självt. Vem vill inte hålla sig ajour med vad som händer ute i världen? Visst, ni kanske menar att informationen finns på internet om man nu är så intresserad, men snälla… inte en chans att ni på egen hand kan vinkla lika bra som svensk opartisk media.

20:00 – På Spåret

Det är ett rent skämt att svenska medborgare ens tvekar att betala licensen när minst 8 miljoner sitter klistrade framför det här fängslande programmet varje gång det sänds. De andra får förhinder, men det är ändå imponerande tittarsiffror. En timme ren njutning.

21:00 – Skavlan

”Pratshow. Avsnitt 4 av 8. Gäster är skådespelaren Gustaf Skarsgård, den engelska författarinnan Sarah Symonds, skådespelerskan Tuva Novotny och artisten Måns Zelmerlöw. Dessutom intervjuas musikern Lars Winnerbäck, som även står för musiken.” Som om långköraren På Spåret inte vore nog kommer här nästa primetime-juvel! Skavlan! En solklar kandidat på bästa sändningstid. Jag vet inte vad ni tycker, men jag får nästan lust att betala dubbel TV-licens.

22:00 – En Djävulsk Romans

En 10 år gammal film som är lika bra nu som när den kom. En riktig klassiker som ni alla säkert redan har i DVD-hyllan, men den tål att ses om och om igen. Kanske i lite senaste laget, men det är ju lördag imorgon, så vi kan allt hålla oss uppe lite extra för att fredagsgotta oss ordentligt! Dessutom finns det ytterligare en morot efter filmen och den kommer här!

23:35 – Kulturnyheterna IGEN!!!

Repris från tidigare under kvällen! Det blir ju bara inte bättre än så här. En sådan pelare i SVT1:s programlista förtjänar onekligen en titt till.

Jag skulle kunna fortsätta, för det här var inte sista programmet! Sändningarna fortsätter ikväll fredag till 02:05 och även efter det fortsätter det med en massa text med nyttiga nyheter via SVT24. Tyvärr är det inte aktuellt för mig att fortsätta, för det är redan förbi läggdags för mig, men jag tänker minsann banda resten på min VCR jag köpte just för det ändamålet. Dessutom finns det en hel kanal till att titta på. Nu när jag tittar efter ser jag att jag nog måste banda ”Engelska trädgårdar” på tvåan när jag sitter klistrad framför ”Skavlan”. Ja, det är ett ordentligt i-landsproblem när man inte hittar tiden att njuta åt så mycket gott, hohoho!

svenskaflaggan

Inte ens flaggan är särskilt snygg.

Fast om man ändå ska bemöta kritiken mot ett förslag som att alla datorer ska räknas som TV-mottagare måste man ju ändå ställa frågan… går det inte att helt enkelt se till att folk som inte betalar TV-licens inte har tillgång till kanalerna via webben? Man kanske skulle kunna ha en JÄVLA KOD som man får med sin JÄVLA licens för att ens kunna logga in på SVT:s JÄVLA hemsida? Det går uppenbarligen alldeles JÄVLA utmärkt för TV1000 och Canal+ att varken ha reklam eller kräva en hel JÄVLA befolkning på pengar. Ändå har de till och med bättre utbud på filmer, serier, sport eller annat som folk faktiskt VILL SE, men inte FAN går dom i konkurs för att bara ett begränsat antal bestämmer sig för att prenumerera på tjänsten. Jag blir så JÄVLA förbannad. Baka in den där JÄVLA avgiften i skatten då, så man slipper se eländet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *