Alla dessa helgdagar och högtider

I måndags firade hela svenska folket, och även vissa andra länder, Valborg och man firade då främst för att välkomna våren och ljuset tillbaka efter vinterns kyla och mörker. Självklart finns det även andra gamla historier kring varför man firade Valborg från början, men detta är den anledning som många idag firar det för.

Många av de högtider som vi har idag är det många som inte vet om varför vi firar, eller så firar de dem endast för det stora kommersiella jippo som finns kring dem. Upptäckte till exempel idag att det om ett par veckor är dags för mors dag och efter det är det bara dagar kvar till studenthysterin bryter ut. Min fråga är varför vi egentligen ska ha alla dessa högtider som inte riktigt firas för någon speciell anledning.

Många av dem högtider som vi firar idag firas endast för att det just skyltas så mycket om dem i butikerna, att man ska köpa olika produkter just för denna speciella dag och att om man inte gör det så betyder det att man inte bryr sig. Otroligt fel tycker jag, vi bör visa varandra omtanke året runt och inte bara när kalendern visar att vi ska det!


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *