Å till sommarn kommer vintern

askmolnJaha ja, halva juni snart passerad och det närmaste sol jag kommit är nog när jag slängde i mig en apelsin häromdagen. Är det verkligen så vansinnigt dåligt väder hela tiden eller har man blivit bortskämd genom åren? Aftonbladet skriver att sommaren startat huttrigt, jag är lugnt benägen på att hålla med.

I våras trodde vi på vårkänslor som aldrig infann sig. Det verkar som man aldrig kan bli nöjd med vädret helt enkelt.

Jag tycker mig minnas att i min barndom var det alltid snö på vintern och alltid sol på sommaren. Frågan är om det var så egentligen. Det kanske helt enkelt är en förvrängd minnesbild man samlat på sig genom åren bara för att det är så våra respektive årstider SKA vara.

Vädret till midsommar verkar bli extremt tråkigt men allvarligt talat, midsommar är väl den enda dagen på hela året där vädret absolut inte spelar någon roll. Det är förmodligen den dagen på året då vi har i särklass störst antal redlösat berusade människor. Tror du dom bryr sig om ifall det regnar eller är sol? Troligen inte mycket. En arg man bekräftar tydligt min teori!

När jag ändå är inne på ämnet väder. Visst är det intressant att det är det första ämne man hamnar på när man kallpratar med okända eller halvokända? Jag blir alltid lite fnittrig internt när det här händer. Vi vet båda två där vi står och spyr galla över vädret att egentligen är vi båda totalt ointresserade av just väder. Undrar varför det blir på det sättet.

Väder är intressant och ointressant ur många synvinklar. Själv hoppas jag på oväder hela helgen så jag kan sitta inne med gott samvete och glo film.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *